Ziarul Clujeanului, între două lansări

Din Ziarul Financiar: MediaPro lansează Ziarul Clujeanului. Eee, vremuri… era în 4 aprilie 2003. Între timp, am plăcerea să văd că noua noastră adresă, http://www.clujeanul.ro/cotidian/ , este aproape gata.

 

Continuă să citești Ziarul Clujeanului, între două lansări

Pentru ultima dată

pagina 1 din Ziarul Clujeanului Aşa arată ultima copertă a ZIARULUI Clujeanului, ediţia tipărită. Un număr de tranziţie, i-aş spune, pentru că articolele exclusiv online au fost mai multe decât cele din ziar, iar pe tot parcursul zilei de vineri am actualizat site-ul cu noutăţi.


De luni, Ziarul Clujeanului va fi numai online, momentan la www.ziarulclujeanului.ro iar apoi pe www.clujeanul.ro.

Continuă să citești Pentru ultima dată

Ştii că nu ţi le doreşti

mouse_jiggler

Una din rubricile mele preferate din Ziarul Clujeanului este "Nici nu ştii că ţi le doreşti" (o găsiţi şi azi, fireşte, exclusiv online). Îmi place pentru că îmi plac la nebunie toată jucăriile cu cât mai multe butoane.

 

Acum însă vă propun rubrica Ştii că nu ţi le doreşti. Pentru că unii oameni s-au gândit să fabrice nişte prostii atât de mari, încât doar cineva cu un IQ sub nivelul numărului de la pantofi şi le-ar cumpăra.

Continuă să citești Ştii că nu ţi le doreşti

Povestea porcului revine

La sesizarea ZIARULUI Clujeanului, Protecţia Copilului a convins-o pe mama băiatului căzut în canal la începutul săptămânii să îl ducă la un control medical. De atâta sunt sigur, că în rest se pare că povestea asta a fost un caz specific de "precizia presei".

Continuă să citești Povestea porcului revine

Un băiat versus doi porci

„Precizia presei” revine: o poveste tragică din ZIARUL Clujeanului de
astăzi e subiect de comedie pentru Monitorul de Cluj.


Începem cu Monitorul: un copil a căzut într-un canal, împreună cu doi
porci. Copilul a fost scos de vecini, aşa că pe când au venit pompierii, au mai
luptat doar cu grohăitoarele, pe care le-au salvat în ceea ce ar putea fi „cea
mai haioasă operaţiune de salvare din acest an”.

Continuă să citești Un băiat versus doi porci

7 motive pentru care ziarul tipărit bate online-ul

Mi se tot explică de vreo două zile ce bun e un ziar tipărit şi cum nu va dispărea el vreodată. Eh, de parcă nu scriam ieri că şi copiii mei vor citi ziare. Regret şi eu ediţia tipărită, dar când pui în balans costurile şi profitul, într-un trust care nu trăieşte pe banii nimănui, n-are alte afaceri în afară de media şi nici partide de susţinere, concluzia e simplă.


Dar, pentru toţi fanii ziarului de hârtie, iată şi nişte motive pentru care print-ul bate online-ul.

Continuă să citești 7 motive pentru care ziarul tipărit bate online-ul

Ofer gratuit sesiuni de terapie

… dar pentru free hugz încercaţi totuşi alături. 

 

Anunţul că ZC devine primul ziar exclusiv online a surprins pe multă lume. În numai câteva ore am auzit, cred, mai multe scenarii – teorii – conspiraţii decât în ultimul an la un loc. Că se închide de tot, că plecăm toţi la New York Times. Numai că vine Sârbu să schimbe mocheta din redacţie n-am auzit încă. Şi oricum mocheta e nouă.


Şi eu regret ediţia tipărită, dar e o nostalgie "la sentiment", că dacă judecăm raţional… înspre online merge toată presa. Pur şi simplu mă bucur că voi fi de la început în prima echipa din România care încearcă experimentul ăsta. Şi schimbarea asta nici nu înseamnă că print-ul va fi complet abandonat de noi. Sunt convins că şi copiii mei vor citi ziare tipărite, deşi probabil nu vor fi tipărite ca astăzi.

Continuă să citești Ofer gratuit sesiuni de terapie

Ziarul Clujeanului se mută online

Ne facem casă nouă: din iunie, ZIARUL Clujeanului va apărea exclusiv pe internet – primul ziar local de acest gen şi un experiment – chiar un risc, aş zice – pentru piaţa de publicitate online.

 

Ultimul număr tipărit din ZIARUL Clujeanului va apărea în 8 iunie. Din 9, vom merge în continuare la serviciu, dar nu vom mai fi legaţi de constrângerile tiparului. Prin urmare, evenimentele vor apărea pe site în timp real sau cât de omeneşte posibil de repede, nu a doua zi.

Continuă să citești Ziarul Clujeanului se mută online

Ce e nou la Monitorulcj.ro?

Noul format monitorulcj (imagine fara popup)De câteva ore este online noul site monitorulcj.ro, relansat odată cu ediţia tipărită a ziarului. La primul ochi, noua formulă mi se pare cam la fel cu cea veche, pe internet, în timp ce mare parte a schimbărilor binevenite par rezervate ediţiei tipărite. Şi spun "mi se pare", cu un subiectivism de care sunt conştient, pentru că după ce am văzut schimbările am avut impresia că s-a ajuns la lucruri care existau deja la, să zicem la "întâmplare", ziarul la care lucrez eu.

Îmi place foarte mult că noua denumire este monitorulcj.ro şi în forma tipărită a ziarului. Arată clar importanţa variantei online, ba mai mult, sugerează chiar că, în viitor, aceasta poate deveni predominantă.

Pe site, diferenţele nu sunt substanţiale. Grafica e aceeaşi, iar motorul site-ului este tot Intellisource CMS, după cum scrie în josul paginii, unde e un link care n-a funcţionat de când e ziarul (vechi) online.

Continuă să citești Ce e nou la Monitorulcj.ro?

Când cititorul e editor

Gata publicate Nu lucraţi în presă? Gândiţi-vă că orice text pe care îl vedeţi în ziar a trecut pe la cel puţin trei oameni, din următorii: autorul (musai), un editor, corectura şi bunul de tipar. Lucrurile diferă foarte mult între redacţii, dar de obicei textele nu apar de capul lor. Problema e că uneori şi cei din lista de mai sus şi-au uitat capul pe-acasă.


Postul Coşmarul unui editor, episodul I (da, mai urmează şi al doilea, şi tot aşa) a cuprins perle găsite prin texte înainte să apară; adicătelea când m-am prins la timp. Criticul de presă Mircea vă invită însă acum la un periplu prin ţara textelor care au apărut deja prin ziare. Featuring: Adevărul, Academia Caţavencu, ZIARUL Clujeanului, Monitorul de Cluj, ZIUA, Realitatea TV şi… Neptun TV. Deocamdată.

Continuă să citești Când cititorul e editor