Se mai face şi jurnalism în România

Aţi auzit de volohi? Sunt românii care nu ştiu de România. Un reportaj excelent, chiar dacă vândut ca „megastory” :), materialul despre enclava românească pierdută prin sudul Ucrainei îmi aminteşte că, dacă îi tremura creionul lui Stalin, azi poate vorbeam şi eu altă limbă.

Nişte uameni din România

În viaţa publică din România întâlnim mereu specimene rare, care merită conservate prin incinerare. Dar parcă azi s-a răsturnat căruţa. Pozele de mai jos nu se fac mai mari oricât daţi click pe ele. Vorba aia, poate tocmai aţi mâncat. Aşadar:

Consilier local din Vulcan-can, la chef de 1 martie (un scurt remember, că tot se apropie). Şi mai îngrijorător e că doamnelor de la mese pare să le placă:

Realitatea TV chiar nu putea spune mai direct ce părere are despre Guvern:

Şi închei multimedia cu o bătaie de multifiţe şi extraisterie între o ziarizdă şi o pizdetă de Dorobanţi:

Scurte din presa a la Cluj

Pentru că tot nu vă săturaţi de presă :)) şi tot dintr-astea citiţi:

* Rareş Bogdan a luat Realitatea TV Cluj, deci cu un ziar-veteran şi două televiziuni, va fi întâiul mogul al Clujului 😀

* Nicoleta Nap este editor la servus_cluj, la Cetăţeanul Clujean a rămas Anamaria Pascal şi… atât?! a mai rămas cineva?

* Şi la a treia am o amnezie groaznică. Oare îmi trece? 😛

Realitatea e că şi românii şi ungurii au fost la fel de chiori

György Frunda „Paprika pe autonomie” titra burtiera în timpul dezbaterii programate în seara asta la Realitatea TV, pe tema „să vorbim din nou despre unguri, poate nu vede nimeni că economia e pe butuci”. Moderatorul Răzvan Dumitrescu a adus în discuţie un articol din Gardianul, în care se vede o schimbare în sigla Poştei Române: conform ziarului, în zonele preponderent maghiare de pe siglă au dispărut literele RO şi tricolorul.
Continuă să citești Realitatea e că şi românii şi ungurii au fost la fel de chiori

Realitatea TV Cluj nu mai are jurnale in weekend

Realitatea TV Cluj nu a mai avut jurnale în weekend (10-11 ianuarie). În mod normal, ştirile staţiei locale ar fi trebuit să intre pe post la 18:15 (programul de sâmbătă şi duminică a şi dispărut între timp de pe site-ul televiziunii).

Pare a fi o măsură de reducere a costurilor, cu două precizări:

1) O parte din oameni tot au lucrat în weekend, pentru că jurnalele de astăzi (luni) au avut ştiri filmate atunci; s-au economisit eventual costurile de emisie şi, dacă cumva există oameni plătiţi în funcţie de programul lucrat efectiv, salariile lor;

2) În decembrie, Realitatea Cluj anunţa angajarea a doi reporteri – prin urmare, nu sunt sacrificii la nivel de echipă.

P.S. Cum încă nu s-au făcut angajările, cei interesaţi să lucreze ca reporter economic sau de investigaţii la Realitatea Cluj au încă ocazia să se prezinte.

Ce-aţi făcut cu televiziunea mea naţională?

Cârcotaşii îi spun TVR abonament. Pe bună dreptate, că o plătim toţi. În contextul ăsta, cifrele de audienţă dintr-o cercetare pe ianuarie sunt, pentru mine, înspăimântătoare (le puteţi vedea la Comanescu).


Zice acolo că Realitatea a trecut peste TVR 1. Asta înseamnă că TVR ratează exact în domeniul care ar trebui să fie misiunea ei principală: informarea publică.

 

Plătim cu toţii o televiziune "naţională" tocmai ca să nu primim doar informaţii care, zice teoria, ar putea fi mânjite de interese private. Dar câtă vreme publicul de ştiri, taman cel interesat de informaţie, merge spre postul privat, la ce mai e bun cel public?!

 

Când tocmai publicul ştirilor pleacă de pe TVR, postul public rămâne o fată bătrână care suspină în amintirea lacrimilor din decolteul Andreei Marin.


Perioada lui Cosmin Prelipceanu la pupitrul Jurnalului a fost una în care acea emisiune era nu doar vizionabilă, ci de recomandat. Atunci vedeam invitaţi care nu se lăfăiau comod pe scaun, ci erau puşi în faţa unor întrebări incomode. Apoi a plecat Tudor Giurgiu, a plecat Prelipceanu, au fost scandaluri la ştiri, iar Sassu cred că nu merită vorbe prea multe.


TVR scoate bani din buzunarul tututor românilor în ideea că, fără informaţie, democraţia e inutilă. Nouă ne mai foloseşte la ceva?

 

Actualizare, via mediafax: TVR va organiza din nou concursul pentru ocuparea postului de director la Departamentul Ştiri din cadrul Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport, după epuizarea termenului de depunere a contestaţiilor în urma concursului din 5 februarie şi de soluţionare a acestora, informează un comunicat al TVR.


Director interimar al Departamentului Ştiri din cadrul Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport a TVR va fi în continuare Mădălina Rădulescu. Niciunul dintre candidaţii la concursul pentru postul de director al Departamentului Ştiri din cadrul Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport a TVR, organizat de televiziunea publică marţi, nu a fost declarat admis.

Viitor de aur Realitatea are

realitatea-a-ajuns-2206 Un grup de cercetători americani au descoperit, în primele zile ale anului 2800, că virusul gripei aviare, despre care se ştia că a fost eradicat în 2016, a supravieţuit de fapt până în anul 2206.


Descoperirea a fost făcută accidental, în timp ce savanţii studiau, de fapt, istoria maşinii timpului. Aparatul, inventat în 2075 conform datelor oficiale, a fost folosit în România încă din 2008 – de către jurnaliştii Realitatea TV.


Cercetătorii americani mai au în prezent o singură dilemă: oare titlul acestui post are vreo legătură cu studioul Realitatea TV Cluj?

Coincidenţă

Foaia Transilvană de astăzi: "am avut de-a face cu o inflaţie de Boc la Realitatea TV (…) Am obosit să-l vedem pe primarul Clujului cum ne spune câte-n lună şi-n stele taman din capitală. Ca urmare, propunem (…) un capitol special în lista obiectivelor pe anul viitor: un studio nou-nouţ Realitatea TV la Cluj".

 

Coincidenţă: Realitatea se face. Rămâne să vedem dacă a nimerit-o Foaia…

Explozia de la Zalău. După

realitatea-pe-scari
În timp ce scriu aceste rânduri, la Zalău are loc un joc numit "recuperează-ţi viaţa în 10 minute". Se uită lumea ca la circ cum nişte nefericiţi încearcă să-şi găsească prin molozul din case măcar buletinul şi ce-a mai rămas din ultimul salariu.

Continuă să citești Explozia de la Zalău. După