Realitatea TV Cluj se închide

O veste care nu o să mai mire pe nimeni, că auzim asta de vreun an:

Reporter Virtual: Realitatea tv Cluj se va închide de la 15 septembrie. Şi alte staţii locale sunt în aceeaşi situaţie. Voi reveni cu o poveste lungă de la unul dintre angajaţi, care şi acum aşteaptă să-şi ia leafa. A făcut însă grevă alături de colegii săi şi “obrăznicia” nu a putut fi uitată de stăpâni.

UPDATE 31 august: Noutăţile vin de pe Stiridecluj.ro: Şefii Realitatea Cluj, prinşi în timp ce voiau să fugă cu aparatura de sute de mii de euro fără să plătească chiria.

Realitatea TV Cluj nu mai are jurnale in weekend

Realitatea TV Cluj nu a mai avut jurnale în weekend (10-11 ianuarie). În mod normal, ştirile staţiei locale ar fi trebuit să intre pe post la 18:15 (programul de sâmbătă şi duminică a şi dispărut între timp de pe site-ul televiziunii).

Pare a fi o măsură de reducere a costurilor, cu două precizări:

1) O parte din oameni tot au lucrat în weekend, pentru că jurnalele de astăzi (luni) au avut ştiri filmate atunci; s-au economisit eventual costurile de emisie şi, dacă cumva există oameni plătiţi în funcţie de programul lucrat efectiv, salariile lor;

2) În decembrie, Realitatea Cluj anunţa angajarea a doi reporteri – prin urmare, nu sunt sacrificii la nivel de echipă.

P.S. Cum încă nu s-au făcut angajările, cei interesaţi să lucreze ca reporter economic sau de investigaţii la Realitatea Cluj au încă ocazia să se prezinte.

Încă 2 pentru Realitatea Cluj

Călina Berceanu (Gândul) şi Cosmin Pârv (Monitorul de Cluj) sunt următorii pe lista jurnaliştilor clujeni care vor semna cu Realitatea TV Cluj.


Se pregăteşte şi Alin Golban, dacă nu a făcut-o deja, care va rotunji
astfel cercul plecărilor de la Ziua de Cluj (în ciuda faptului că Ziua
şi Realitatea aveau pact de neagresiune, respectiv nu îşi preiau
reciproc oamenii).


Mulţumesc celor care mi-au trimis bucăţele de emisie Realitatea TV pentru Garda de Media, dar am zis că pentru început mă abţin, că e mai greu cu tehnica în primele zile. Altfel, aveam marfă încă de la lansare 🙂

Start la Realitatea TV Cluj

Staţia locală Realitatea TV Cluj a început să emită vineri seara; ştirea oficială e, fireşte, pe site-ul Realităţii mari.


E greu să fii şi local şi de nişă, dar să nu uităm că Realitatea TV
mare bate la audienţă TVR-ul conform sondajelor din ultimele două luni,
aşa că "nişa" ar putea fi mai mare decât s-a anticipat.


Felicitări colegilor de la Realitatea pentru subiectele din prima
zi; au reuşit să suprindă Clujul aşa cum ni-l dorim, în plină
dezvoltare şi cu un potenţial enorm, un oraş care acum se trezeşte. Şi
au legat asta frumos de lansarea propriului post.


E un proiect de care s-a vorbit de mult timp (am mai scris despre lansarea Realitatea TV Cluj în decembrie) şi mă bucur să-l văd pus în practică.

Sezonul de transferuri

La cererea clujenilor plecaţi cu căpşuna peste mări şi oceane, un scurt rezumat al mişcărilor recente de prin presa clujeană. A fost chiar o vară liniştită, faţă de alţi ani, fără cutremure majore. Trei ziarişti, de exemplu, au ales să se transfere direct în concediu.

Continuă să citești Sezonul de transferuri

Realitatea vine la Cluj (ep. XVII)


Cosmin Pîrv
sare din pădurea România Liberă de Transilvania – Banat înspre câmpiile terenului pe care îl va face pe post de corespondent de Cluj al Jurnalului Naţional, dublat de funcţia de editor de la monitorulcj. În ultimul an, Cosmin a trecut de la CLUJEANUL la Evenimentul Zilei, apoi la România Liberă şi acum la ziarele menţionate.


realitateano
Pentru cam a şaptea oară, aflu că la Cluj se va deschide un studio teritorial Realitatea TV. Ca de fiecare dată, suntem asiguraţi de surse din zona unui aprozar (pe bune!) că de data asta este foarte serios. Printre cei care ar dori să lucreze la Realitatea TV Cluj se numără şi un veteran al presei clujene cunoscut printre prieteni cu supranumele "Incendiu" încă de pe vremea când era cât pe-aici să-mi fie coleg.


De noul proiect "Realitatea – grupul de la Cluj" este responsabil un domn serios, deşi fără mustaţă, care s-a mai ocupat şi de niscai studiouri locale Pro TV de prin Piteşti / Ploieşti / whatever, pe nume Druică. Vom reveni cu prenumele, care pare a fi Costel.