Scurte din presa a la Cluj

Pentru că tot nu vă săturaţi de presă :)) şi tot dintr-astea citiţi:

* Rareş Bogdan a luat Realitatea TV Cluj, deci cu un ziar-veteran şi două televiziuni, va fi întâiul mogul al Clujului 😀

* Nicoleta Nap este editor la servus_cluj, la Cetăţeanul Clujean a rămas Anamaria Pascal şi… atât?! a mai rămas cineva?

* Şi la a treia am o amnezie groaznică. Oare îmi trece? 😛

Nori negri deasupra Amprenta & Cetăţeanul Clujean

cetateanul-logoCriza economică îşi pune Amprenta şi pe Cetăţeanul Clujean: săptămânalul gratuit ar putea deveni al doilea patrulea ziar care se închide anul acesta în Cluj, măsură extremă care urmează deja confirmatelor tăieri de salarii. Din păcate, lipsa de bani a devenit acută.

Oameni de acolo spun că nu şi-ar fi primit salariile de o vreme bună. Problemele financiare – pe care nu le anunţ de altfel în premieră, pentru că se ştie de ele pe piaţă de ceva timp – afectează nu doar ziarul, ci întreg grupul Amprenta Advertising.

Chiar dacă oficial nu a fost luată nicio decizie şi nu cred că urmează acum vreo confirmare, ar fi de aşteptat ca grupul să renunţe la publicaţiile care merg în pierdere pentru a salva ceea ce funcţionează, cum ar fi Radio Impuls (o paranteză pentru a-i lăuda pe băieţii care au reînviat radioul local la Cluj!).

La Cetăţeanul Clujean, câţiva angajaţi şi-au dat deja demisia şi se află în preaviz, dar frumos ar fi să-i las pe ei să anunţe asta. Pe blog, fireşte.

Cetăţeanul Clujean ar fi a patra publicaţie care ar trage obloanele la Cluj, anul acesta, după Informaţia de Cluj, Gardianul de Transilvania-Banat şi Ghimpele de Cluj. Cu toate că i-am acuzat de câteva ori de manevre cu publicitatea electorală, nu-mi place plăcere să văd jurnalişti care rămân fără locuri de muncă.

Statistică

Cât de disperat trebuie să fii ca să tot dai linkuri pe blog la ceea ce scrii în ziar, asta ştiind că ziarul tău are cam tot atâtea citiri ca blogul personal, dacă nu mai puţine?

Cât de disperat trebuie să fii să menţii obsesiv linkul către site-ul ziarului în statusul de messenger*?

Cam cu 30% mai disperat. Trăim vremuri triste de tot.

* motiv pentru care oameni de mare bun simţ au găsit soluţia şi stau invisible

Încă un ziar clujean devine fiţuică electorală

cetateanul-rosuÎn campania electorală din toamnă, mai multe ziare locale s-au făcut de râs, publicând machete electorale pe post de material de deschidere – fireşte că, după aia, partidele le-au folosit pe post de fiţuici electorale şi au distribuit gratuit câteva mii de exemplare cu reclama lor şi, ah, ceva articole pe lângă, prostii de-alea jurnalistice.

Ce roade a dat tehnica? Unul din ziare a dat faliment, altul a dat oameni afară.

Cetăţeanul Clujean n-a învăţat nimic din toată povestea asta, iar azi era distribuit gratuit de omuleţii roşii de la PSD prin centrul oraşului, pe post de fluturaş electoral. Banii vin. Cu siguranţă!
Continuă să citești Încă un ziar clujean devine fiţuică electorală

Ce ziare se închid la Cluj

Acum câteva zile, scriam că jurnaliştii adevăraţi de la ziare devenite fiţuici electorale ar trebui să demisioneze. Aparent, problema se rezolvă de la sine: încep să se închidă ziarele cu totul. Mai bine zis, regula e cam aşa: pe blogul fiecăruia are probleme ziarul celuilalt.

Prodan scrie că ZIUA de Cluj va renunţa să mai apară sâmbătă. Cu o logică de fier, scad şi salariile cu 10%, cică pentru ar fi mai puţin de lucru. Cine a plecat cu ocazia asta citiţi la Mihai. El nu ne spune însă nimic despre ce se va întâmpla la locul lui de muncă, Cetăţeanul Clujean.

La rândul său, Vasile Racoviţan nu rosteşte o vorbă despre ZIUA, dar aflăm de la el că s-ar putea să se închidă Cetăţeanul Clujean. Alte ziare nominalizate la capitolul „stop-joc”:

Continuă să citești Ce ziare se închid la Cluj

Live: campionatul de lupte între ziarişti

Asociaţia Palme şi Pumni Cluj transmite în direct campionatul de lupte inter-breslice, momentan la nivel de declaraţii ameninţătoare, dar cu mari perspective de escaladare.


Citiţi astăzi pe CityNews cum cetăţeanul Ion Novăcescu l-a agresat şi ameninţat pe cityreporterul Tiberiu Fărcaş, după ce ultimul a scris despre amenda de circulaţie luată de primul.

 

Amendă care e chiar haioasă – după ce îţi zice chiar primarul, în emisiunea ta TV (sau a lui, că sunt confuz?) să nu mai parchezi aiurea, parcă te aştepţi să rămâi fără maşină, nu?


Aşteptăm cu interes noul Cetăţeanul Clujean ca să citim dezvăluiri de anvergură despre CityNews. Se cutremură presa, nu alta. Numai mie mi se pare că suntem de tot hazul?


Actualizare: drept la replică Ion Novăcescu.

Cetăţeanul care?

M-am foit, ieri, pe la o mulţime de chioşcuri de presă, în căutarea celui mai nou săptămânal: Cetăţeanul Clujean (Cetateanul Clujean, pentru cei fara diacritice). Problema e că, de fiecare dată când l-am cerut, vânzătorii mi-au adresat un sincer: "cetăţeanul care?".

Continuă să citești Cetăţeanul care?