Ce-ar fi să le alegem salariul?

am rămas şi azi în ţara lui Don Quijote. îmi place aici…


Cumva în continuarea textului de ieri, într-un ton ceva mai pragmatic. Politicienii ăştia se tot laudă că lucrează pentru popor. La ultima verificare, poporul eram noi. Eu sunt plătit de cel pentru care lucrez, prin urmare politicienii sunt plătiţi de noi. Nu că ar fi o flotare logică deosebit de dificilă.


Şi unde s-a mai văzut ca patronul să nu poată alege salariul angajaţilor, pentru că ei şi-l votează singuri?


Prin urmare, cât ar fi de greu ca, la fiecare tur de alegeri, să avem acolo o rubrică în care să notăm salariul pe care ar trebui să îl ia oamenii aleşi pe buletinul acela de vot?


Fiecare poate scrie orice sumă. Datele se introduc în calculator, propunerile cele mai mari şi cele mai mici (să zicem, 10% din fiecare direcţie) se ignoră. Din restul se face o medie aritmetică şi obţinem salariul primarului, consilierilor locali şi judeţeni, deputaţilor, senatorilor sau preşedintelui, adică al celor pe care îi alegem.


Să se întoarcă la popor şi când vor venituri mai mari, şi să ne spună ce au făcut ca să merite această majorare, aşa cum orice român trebuie să justifice o cerere similară făcută unui patron.

3 comentarii la “Ce-ar fi să le alegem salariul?”

  1. Mersi, rectificat!
    Pentru ce a-ale-ai gasit pana acuma, ai de ales intre cele trei beri regulamentare sau echivalentul in plicuri Whiskas. Ia sa te vad :D.
    Cat despre zis, nici o problema, sa aveti voi chef de citit cat am eu de scris!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *