Pasiune pentru măgari și alte cărți pe care nu le voi citi niciodată

Cu toți avem cărțile alea în bibliotecă. Șiruri de cărți alb-negre despre civilizația etruscă, publicate prin anii ’70-’80, care încep cu o prefață ce explică superioritatea orânduirii socialiste.

Și apoi sunt cărțile „de import”. Literatura română nu a reușit încă să producă capodopere precum „O pasiune pentru măgari” sau „Cum să-ți crești IQ-ul mâncând copii talentați”. Dar să le luăm pe rând: o listă de coperți ciudate de cărți m-a inspirat să văd dacă acele cărți chiar există pe Amazon și ce review-uri au din partea cititorilor. De cele mai multe ori, cronicile sunt mult mai haioase decât poanta originală!

Passion-For-Donkeys1. O pasiune pentru măgari

Descrisă ca „o celebrare a măgarului, cu obiceiurile, bunăstarea fizică și împerecherea acestuia”, cartea e scrisă de șefa unui sanctuar pentru măgari din Anglia. Comentarii de la cititori: „Having a passion for donkeys left me feeling isolated. Not many people understood my donkey passion, and it’s actually persecuted to the point of being illegal in 47 states”

Dacă și voi simțiți o nețărmuită tandrețele față de nobilele animale de povară, cumpărați capodopera de pe Amazon.

2. Cum să-ți crești IQ-ul mâncând copii talentați

Are scuza că e scrisă de un umorist. Dar nu la fel de umorist ca cititorii care au lăsat reviews pe Amazon: „Initially I was skeptical, as I have read that children, especially gifted children, are very low on fiber and other vital nutrients […] It even has full color diagrams that illustrate the best ways to dismember and cook the children in order to achieve the best results”.

Costă doar 3 dolari jumate pe Kindle, dar s-ar putea să vă caute vreun polițist fără simțul umorului.

3. Vorbește vreodată Dumnezeu prin pisici?

Noi știm că da, dar autorul chiar vorbește serios: o paralelă între descoperirea lui Dumnezeu și adoptarea unei pisici vagaboande. Iar cititorii răspund: „In the name of the father, and the son, and the holy ghost: PURR!”.

Pentru viitoarele doamne cu 10 pisici, link.

4. Cel mai bun tată este un amant bun

Serios că nu inventez chestiile astea. Așa-i zice cărții – și a apărut în ’78, când la noi încă se găseau portocale. „O bună carte catolică”, zice un reviewer care și-a luat ironia cu el, completat de altul: „Sperăm să apară o carte despre unchi iubitori, pentru copiii care nu s-au putut bucura de un tată iubitor”.

Maaan, this is wrong on so many levels!

5. Castrarea – avantaje și dezavantaje

Legat de acest subiect credeam că pot doar să-mi întreb pisica, fără să știu că există cărți atât de folositoare. Aparent, însă, castrarea adaugă vreo zece ani la viața unui om (și pun pariu că par 110), îmbunătățește sistemul imunitar și vindecă prostata (oare prin eliminare?). Un cititor ne mai spune un avantaj: „I make an effective sundial [ceas solar]. No need to wear a watch during daylight!”.

Conchita, ai legătura!

 

2 comentarii la “Pasiune pentru măgari și alte cărți pe care nu le voi citi niciodată”

 1. Dar de carti adevarate, cu subiecte normale vrei sa stii? sau te intereseaza doar rubrica asta de „trazniti in Nato”?
  Sa stii ca in Anglia chiar pun pret pe bunastarea animalelor…eu nu sunt fan niciunul…dar am vazut de curand ca au un cont deschis pentru magari…donatia incepe de la 2 lire…

  Deci am o lista de carti pe care vreau sa le vand, carti de prin 1920, 1840…revista Flacara din 1911-1922 (cateva exemplare bune).
  Ma poti ajuta cu un colectionar interesat sa le cumpere? Serios sa fie.
  Astept un raspuns pe adresa de email si revin cu detalii.

  Multumesc anticipat, mai ales pentru timpul tau.

  Paula

  1. Buna,

   Din pacate, blogul meu nu ofera servicii de anticariat. Colectia pare serioasa, recomand mai degraba o donatie catre o biblioteca publica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *