Explozie nucleară la Cluj. De imaginaţie…

Centrala nucleara de la Cernobal Statul pe net are efecte secundare: provoacă intoxicaţii cu iod. Cred că jumătate Clujul a înghiţit până acum deja o pastilă, după ce a primit zeci de mesaje online care anunţau o explozie la o centrală nucleară. Ba prin Cecenia, ba prin Ucraina, ba prin Rusia, ba chiar la noi, reactorul II de la Cernavodă.


Promo: bancurile mele preferate cu Cernobâlu' în continuarea acestui post.

 

Centrala nucleara de la Cernobal
Statul pe net are efecte secundare: provoacă intoxicaţii cu iod. Cred că jumătate Clujul a înghiţit până acum deja o pastilă, după ce a primit zeci de mesaje online care anunţau o explozie la o centrală nucleară. Ba prin Cecenia, ba prin Ucraina, ba prin Rusia, ba chiar la noi, reactorul II de la Cernavodă.


Nu e o glumă: pe ROMPRES am citit astăzi că farmaciile din Bistriţa şi-au epuizat stocurile de iod (cred că de fapt e vorba de iodură de potasiu), şi că la Cluj e cam aceeaşi situaţie. Asta în condiţiile în care, miercuri seara (!), Observatorul Antenei 1 a început cu "o ştire care n-a existat" şi în care s-a spus clar că n-a fost nici o explozie. Inclusiv cu imagini. Gura lumii a bătut însă realitatea şi văd că zvonul a continuat să înflorească.


Exact la fel s-a întâmplat acum vreun an, cât am primit telefoane panicate: musai să mă duc acasă şi să închid bine geamurile, că vine tornada. Mă uit afară, soare mult, vreme bună, vânt ce-i drept cam tare. Dup-aia, mesaj pe mess: vine tornada, atenţie, s-au evacuat pieţele. Aflu, de data asta pe bune, că în câteva spitale s-au luat măsuri de protecţie. Evident, tornadă în zone de deal, ca la Cluj, n-a văzut nici Kansasu' lui Dorothy.


Atunci, de exemplu, nu am dat nici o dezminţire pe post, la radio. Pentru că am vorbit cu cei de la Centrul Meteo, care ne-au zis că dacă vom zice "NU E NICI O TORNADĂ", lumea nu o să îl audă pe "NU" şi mai bine să-i dăm pace, că şi lor le zbârnâiau telefoanele de dimineaţă.


Tornada e una, dar să crezi în secolul 21 că autorităţile ar mai putea să ascundă ditai ciuperca atomică după modelul Cernobâl arată că nu trebuie multă minte pentru a crede că, de fapt, n-am ajuns niciodată pe lună, ci totul s-a filmat în studio, sau că americanii ar fi tăiat în bucăţele un E.T. care arată fix ca ăia gri din Stargate. Când a explodat Cernobâlul, URSS a trebuit să recunoască în două zile, din cauza sateliţilor americani. Cât credeţi că a evoluat tehnica între timp?


Pauză publicitară: de unde a pornit zvonul cu explozia nucleară la Cluj citiţi luni în CLUJEANUL.

Şi pentru cei care n-au priceput nicicum, N-A FOST NICIO EXPLOZIE NUCLEARĂ! Dar e în schimb un investitor nigerian alungat din ţară, care are nevoie de ajutorul dv., urgent şi confidenţial, pentru a reuşi să plaseze vreo 30 de milioane de dolari.

 

P.s. A, da, şi Google oferă broadband prin canalizare şi vasul de WC, să nu uit…

 

De la Cernobâl citire

 

Întrebări la Radio Erevan după Cernobâl: 

 

– Se poate face dragoste cu o femei din Cernobâl?

– Da, dar cu prezervativ de plumb.


– Se poate să îţi cadă dinţii după explozia nucleară de la Cernobâl?
– Da, mai ales dacă nu îţi ţii gura.


– Este adevărat că, în urma dezastrului de la Cernobâl, toată conducerea centralei atomo-electrice s-a sinucis?
– Da, în afara secretarului de partid, care n-a fost găsit acasă.

 

– Se pot mânca iarăşi mere de la Cernobâl?
– În principiu da, dar sâmburii trebuie îngropaţi după în containere de plumb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *