Cum am votat eu

imag270Am votat. A durat câteva secunde votul, şi vreo două ore drumul. Nu e pe lună, cum s-a mirat nu spun cine, ci doar la Secţia Consulară a Ambasadei României din Viena, aşa că am schimbat trei metrouri ca să ajung acolo.


Dar e haios să votezi la ambasadă.


Mai ales din cauză că se vorbeşte română, ceea ce e ciudat după o vreme de chinuit limba cu entschuldigungjabitteschnellegutgerne. Câteva zeci de persoane erau acolo, dar a mers foarte repede şi atât de eficient încât cred că s-au molipsit de la vienezi.


La intrare ne-au pus să trecem printr-un detector de metale, ca la aeroport, dar cel puţin rucsacul mi-a scăpat de trecerea prin tunelul-spălătorie-de-maşini pe care mă aşteptam să îl văd. Din păcate, n-a venit nici o blondă agent secret să mă percheziţioneze ca în filme. Doar la masa unde mi-am predat buletinul s-a apucat unul să hăhăie la Gheorghele de lângă el că "ăsta e clujean de-al tău".


Am dat declaraţie că mă jur să nu mai votez în altă parte, dar simt că m-au crezut. Pentru că mi-au lipit pe dosul buletinului o hârtiuţă penibilă cu "votat", care se poate da foarte uşor jos, plus că, la o adică, aş putea vota foarte bine şi cu paşaportul. Aşa că declaraţia aia bănuiesc că a fost din cauză că aveau prea multă hârtie la Ministerul de Externe.


Au făcut în schimb economie la buletinele de vot, tipărite pe un fel de hârtie igienică ieftină şi complet transparentă chiar şi împăturită în şapte. Oricum, m-am dus la vot şi, personal, nu mi-am anulat buletinul. În seara asta voi sta pe TVRi să văd cu cât estimează ei că iese Băsescu.


Ştiţi cu ce o să se certe ei acuma? Dacă mandatul lui Băsescu se prelungeşte sau nu cu luna asta în care a fost suspendat!

2 comentarii la “Cum am votat eu”

  1. cu propunerea de la final de a se intalni din 3 in 3 luni cu poporul in piata univeristatii s-a facut de tot de ras basescu, incredibil, asta se crede in cuba… adik 1000 de pensionari care vin in piata univ trebuie sa dicteze ptr o tara intreaga… cum poate cineva sa sustina asemenea populism ieftin?
    pericolul ptr tara asta il constituie psd si prm, voiculescu si vantu ca ei au televiziunile cu care poti face cel mai mare rau,
    alianta era perfecta asa cum era…
    la vot au venit 40 la suta dintre romani, deci cu vreo 500 de mii de in plus a luat base fata de 2004… asta e puterea lui???

  2. La Bruxelles au fost mult mai multi oameni decat au fost la precedentele votari de orice fel. M-am asezat cuminte la coada pe la 12 si estimam ca pe la 4 o sa ajung sa pun stampila. Un nene bine facut a venit la mine si mi-a zis ca cei cu bebelusi sa mearga inainte sa voteze ca sa nu ii surmeneze pe micuti. Chestiune care pe mine m-a incantat extrem de mult sinu imi venea a crede. Au avut grija si de carutu din dotare sa nu mi-l fure careva (!?) Votarea a durat fix 10 secunde pentru ca junioru din dotare a atentat la paharele din plastic ale comisiei, la stampile si la (sub)fusta unei membre din comisie.

    @[b]romanas la oi te-ai duce[/b] – Eu am vazut un prunc de vreo 2 ani pe umerii taticului care pe cuvant ca nu arata a pensionar si nici prietenii lui mai multi de 1000 fara prunci, dar cu fatza tare tanara. Sau poate am avut iluzie optica si toti ai 1000 de pensionari tocmai trecusera printr-o operatie estetica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *