U – CFR Cluj: jocurile urii

Am o propunere pentru fanii Universității: atacați autocarul CFR Cluj și răsturnați-l pe stradă. Dați-i foc cu fularele și, când jucătorii CFR ies la aer, luaţi-i la pumni, prindeți-i și zdrobiți-le oasele. Sugrumați-i până când le ies ochii din orbite și li se umflă limba. Lăsați-i să moară în timp ce le înjurați mamele, pe motiv că ei joacă la o echipă care vouă nu vă place, iar aşa ceva nu se poate ierta.

Apoi, mergeți acasă și lăudați-vă că sunteți fanii celei mai iubite echipe din Cluj.

Acum câțiva ani, am avut plăcerea de a-l intervieva pe un multiplu campion național la scrimă, legitimat la Universitatea. Nicolae Ghilezan mi-a spus că nu are nimic de-a face spiritul universitar de atunci cu echipa de azi, dar mi-am spus: toți regretăm vremurile bune de altădată. Azi îi dau dreptate până la ultima picătură de dreptate posibilă.

Așa e normal astăzi: portarul să îi dea pumni jucătorului care a marcat gol, iar galeria să îl aplaude înainte să smulgă scaunele de pe stadionul plătit şi din banii mei. Echipa adversă să plece în maşină blindată, iar fanii să se urască de moarte dincolo de orice sportivitate.

Nu mai contează cât e scorul. Rezultatul de la masa verde nu mai schimbă nimic. A fost odată fotbal şi odinioară era un joc frumos.

http://www.youtube.com/watch?v=l7_o1bSq7Q0#!

9 comentarii la “U – CFR Cluj: jocurile urii”

  1. Vezi, degenereaza urat; intai la nivel de suporteri, apoi la jucatori. Daca oamenii civilizati care tin cu U s-ar fi dezis public de ala care i-a dat in cap jandarmului, spre exemplu, poate devenea mai clar intern ca anumite chestii nu-s ok.

   Cadu a reactionat la scandarile anti-CFR ale galeriei si le-a aratat ca la fotbal totusi se pricepe. Daca gestul lui a fost exagerat si lua doar un rosu, meciul – si comentariile – erau gata de mult. Da’ nu, acuma si portarul si maseurul si paznicul de U Cluj au invatat ca e ok cu pumnul.

   1. Daca Cadu a reactionat la asa ceva, nu isi are locul in teren. E primul meci la care s-a scandat asa ceva???? Suporterii si-au facut treaba. au cantat, au scandat, au si injurat la fel cum au facut cu absolut orice echipa.
    Nu, suporterii au fost absolut ok.
    S-a batut unul ce e venit in Cluj de 4 luni cu unul din Portugalia, altul a scuipat etc

    1. Nu e primul meci cu asemenea manifestari, dar mi-ar placea sa fie ultimul. As vrea sa merg pe stadion fara sa imi invat copilul toate detaliile de limbaj colorat pe care nu le-a deprins inca in strada. Imposibil, stiu.

     Cadu e la fel de om cu reactii la fel de umane ca ale oricarui suporter, indiferent de cat timp sunt in Cluj. Daca gestul lui a fost deplasat, putea fi eliminat din prima. Sa fugi dupa el, sa il bagi in spital, e deja din alt film.

     Oare cei care au discursuri lungi despre spiritul Universitatii o sa ceara ca Bornescu ala sa nu mai intre niciodata pe teren?

     1. si eu as vrea sa-mi pot duce copilul pe un stadion din Romania. Cred ca nu o sa pot niciodata.
      Ceea ce au facut aia, luandu-se la bataie, e si mai urat dar nici Cadu nu are circumstante atenuante stiind cu cine are de a face. Nu te bagi in mijlocul galeriei adverse asteptans sa iti dea buchete de flori

 1. Pingback: polimedia.us/fain

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *