Vot uninominal. În sfârşit

Scriu acest text în timp ce Traian Băsescu (deci Traian Basescu, da?) o ia prin istorie pentru a anunţa organizarea unui referendum, simultan cu europarlamentarele. Trebuie să decidem dacă vrem „ca de la următoarele alegeri pentru Parlamentul României, toţi senatorii şi deputaţii să fie aleşi în circumscripţii uninominale, pe baza unui scrutin majoritar în două tururi”.

Partidele care vor ţipa acum sunt principalele responsabile pentru că s-a ajuns la situaţia asta. În România toţi vor uninominal, dar nu l-au promovat de ani întregi.

Partidele sunt responsabile pentru că nu există măcar o formaţiune care să impresioneze prin constanţă, profesionalism şi lipsă de scandaluri interne. Nici măcar una. Dar sunt câţiva politicieni care, de ani întregi, au dovedit că există şi oameni inteligenţi în politică. Acum, îi putem alege.

Profesioniştii aleşi uninominal vor avea o misiune grea. Ei se vor bate în Parlament cu becali, guşi şi funari, politicieni-vedetă aleşi pe bază de brand-awareness, dar zero ca valoare utilă pentru ţară.

Offtopic: Băsescule, dacă mai zici Ieuropei, ieuropeană şi ierupene vin şi dau cu cerneală albastră pe unde mai aveai şuviţă. Cât de greu poate fi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *