Angajări în vremea crizei

{xtypo_code}Numărul firmelor din România care vor să angajeze manageri a scăzut la jumătate.
Numărul firmelor din România care vor să angajeze, în perioada ianuarie-martie, specialişti şi manageri a scăzut la mai mult de jumătate faţă de intervalul octombrie-decembrie 2008, când ponderea a crescut cu 7 puncte procentuale, la 54%, faţă de trimestrul trei.{/xtypo_code}

– Mediafax, 28 ianuarie

Am avut ocazia să intervievez, recent, doi oameni care urmăreau să obţină o poziţie managerială (n-are legătură cu presa). Ambii tineri, bine pregătiţi, cu experienţă.

Surprinzător a fost să aflu de la colegii care au intervievat candidaţii care nu ajunseseră până în fazele finale ale selecţiei că printre cei care s-au prezentat au fost directorul unei mari întreprinderi cu capital de stat, un alt director dintr-o multinaţională şi un director economic dintr-o a treia mare companie, plus o doamnă, la rândul ei cu funcţie de conducere, care nu şi-a mai găsit postul când s-a întors la firmă din concediu de maternitate, deşi asta e ilegal.

S-au plictisit managerii de actualele joburi, sau pur şi simplu perioada de creştere din ultimii ani a creat prea mulţi şefi la câţi subalterni mai sunt?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *