Adevărat au vacantat?

Suspendarea lui Băsescu face pe toată lumea să dea cu capul de Constituţie. Deja Realitatea şi BBC dau informaţii contrare. Ba că avem preşedinte, ba că nu avem. Rompres e convins că e interimat şi are chiar un comunicat de la Curtea Constituţională, care scapă nebăgat în seamă de Realitatea.


realitatea_ver1Text apărut pe Realitatea la 11:43:


Curtea Constituţională a constatat vacantarea funcţiei de preşedinte al României după ce a înregistrat, în această dimineaţă, documentele privind suspendarea din funcţie a şefului statului.


Postul se contrazice singur, fiindcă mai jos apare:

 

suspendarea nu este oficială până când Curtea Constituţională nu constatată (!) vacantarea funcţiei şi interimatul.


realitatea_v1_micJumătate de oră mai târziu, Realitatea şi-a rectificat eroarea iar acum scrie doar că s-a înregistrat documentul, vacantarea urmează să fie constatată când se întrunesc judecătorii Curţii.


Când să spun că totul este rezolvat,vine ştirea-bombă şi pe RADOR, care transcrie o informaţie BBC ():

rador Curtea Constituţională a emis în această dimineaţă o hotărâre prin care a constatat interimatul funcţiei de preşedinte al României […] Hotărârea emisă de Curte a fost comunicată Parlamentului şi Guvernului. Astfel, în acest moment, preşedintele interimar al României este Nicolae Văcăroiu.


Chiar dacă Curtea a decis oficial începerea interimatului, decizia ar trebui publicată din nou în Monitorul Oficial, ceea ce mai durează câteva ore, deci la ora transmiterii ştirii NU era Nicu preşedinte.

 

rompresŞi colac peste pupăză mai există şi ROMPRES; acolo, preşedintele e gata suspendat. Măcar ROMPRES prezintă textul unei decizii a Curţii, chiar dacă nu pricep de ce sunt singurii care o au, pentru că nici un post de ştiri nu a anunţat aşa ceva deocamdată.


Dacă aşa se încurcă jurnaliştii, vă daţi seama ce o fi în capul oamenilor care nu lucrează în domeniu şi nu stau băgaţi în priză în momentele astea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *