Iubiri și divorțuri. Coloana sonoră: Cristi Minculescu și IRIS

cristi-minculescu-iris-din-nou-impreunaAm iubit IRIS. Anul nu-l mai știu, pentru că bătrân; dar eram în camping la un lac de lângă Baia Mare, unde IRIS a fost 90% din coloana sonoră a uneia din excursiile de care îmi amintesc cu enorm de mult drag. Sigur, simt nevoia unei explicații pentru generația care a descoperit muzica lor pe YouTube: când n-ai 4G pe telefon și YouTube e o idee care urmează să-i vină cuiva, iei CD-urile preferate cu tine în excursie și… cam atât.

Am urât IRIS. Fix când au scos piesa „Vino pentru totdeauna”, tocmai ce trecusem prin cea mai urâtă despărțire evăr. Și îl auzeam pe Cristi Minculescu la radio: „vinooo iaaar, dar pentru totdeauna”. I-am urât așa, cu sete, în timp ce mă trezeam că le cânt noua melodie.

Faptul că oamenii ăștia fac istorie muzicală de 35 de ani e un gând plăcut (cel puțin, hei, sunt mai tânăr decât ei!). Iar acum, după 3 ani de absență, Cristi Minculescu și IRIS sunt „Din nou împreună” și, sâmbăta asta, sunt împreună la Cluj! Turneul lor național include 14 orașe din România și Chișinăul; iar noi îi vom putea asculta live la Casa de Cultură a Studenților.

După 35 de ani de istorie muzicală, după 3 ani de absență, e timpul să văd dacă îmi amintesc versurile – iar bănuiala mea e că, dacă ți se sincronizează vreodată despărțirile cu o piesă, le-o poți cânta și nepoților la pensie, chiar și după ce ai uitat prilejul cu care ai învățat-o și, eventual, cum te cheamă.

Dar acum e vorba de reîntâlniri, iar dacă vreți și voi să-i reîntâlniți, fac cinste cu sprijinul organizatorilor: o invitație dublă la concertul de sâmbătă vă așteaptă dacă veți lăsați un comentariu la acest articol, până vineri dimineață la ora 10. Și dacă îmi spuneți piesa voastră preferată (și eventual la ce v-a fost coloană sonoră), aveți un bonus 🙂 De acolo, decid sorții.

Iar dacă vreți să vă asigurați de pe acum un loc în sală, biletele se găsesc la Casa de Cultură a Studenților, în reţeaua magazinelor Germanos, Orange, Vodafone şi Diverta sau, că tot suntem online, uite-aici pe www.iabilet.ro, cu prețuri între 60 și 140 de lei.

 

UPDATE: Folosind ID-ul unic al fiecărui comentariu, am tras la sorți premiul – o invitație dublă la concertul de la Cluj. Felicitările și invitația merg spre Sonia Pavlenko, pentru care IRIS a fost coloana sonoră a unei admiteri de succes la facultate 🙂

Drumurile noastre poate se vor remixa vreodată?

eminem-vs-dan-spataru

După ce am auzit că și Dan Spătaru poate fi remixat până și cu Eminem, e clar:

  1. Singurele lucruri care ar supraviețui unei apocalipse nucleare ar fi gândacii și piesa „Drumurile noastre” a lui Dan Spătaru.
  2. România n-are autostrăzi numai pentru ca piesa asta să rămână în actualitate.
  3. Dacă dai laptopul pe mut, „Drumurile noastre” se va auzi în continuare.
  4. Stephen Hawking a demonstrat că puricii de la televizor sunt 10% radiație de la Big Bang și 90% „Drumurile noastre”
  5. Singurul lucru pe care Chuck Norris nu îl poate face e să dea radioul mai încet când se difuzează „Drumurile noastre”
  6. În acest moment, chiar dacă n-ai dat play mai sus, îți cânți piesa singur, în gând
  7. „Drumurile noastre” e atât de puternică încât i-a înviat pe pensionarii de la BZN: