TVR Cluj va avea canal propriu din martie

Sigla TVR Cluj Probabil aţi remarcat că producţiile TVR Cluj par să fi dispărut din eter de la începutul lui februarie: nu mai se intră peste TVR2 pentru Jurnalul Regional şi matinal. Interdicţia a venit „de sus” şi a lăsat, practic, studiourile regionale ale TVR fără audienţă, pentru că în acest moment mai sunt vizibile doar în duplexurile cu Bucureştiul şi materialele realizate pentru posturile centrale.

De fapt, emisiunile TVR Cluj continuă pe un canal independent, preluat acum doar de reţeaua RCS&RDS. Există deocamdată doar 4 ore de program, matinalul şi emisiunile dintre 16:30 şi 18:30. Pentru cei care nu prind canalul, ar mai fi de zis că în rest se transmite un carusel, adică un ecran împărţit în 6 cu programul posturilor TVR (multe, nu?). Tot din cauza audienţei reduse, matinalul merge cu materiale de arhivă, nu se mai fac altele noi.


Capitolul planuri: conducerea TVR Cluj negociază acum cu operatorii de cablu pentru preluarea de către toţi, în marile oraşe din Transilvania cel puţin, a canalului propriu, care urmează să aibă 14 ore de program zilnic din martie. După care ar urma discuţiile cu operatorii de satelit gen Digi şi Dolce, dar astea par, deocamdată, mai îndepărtate, spun cei din TVR.

 

Dacă „pe surse” se vorbea despre faptul că în condiţiile în care e mai puţin de lucru TVR Cluj ar fi renunţat la colaboratori, în special din zona ştirilor, conducerea studioului susţine că situaţia e cu totul alta: plecările, câte au fost, n-aveau legătură cu programul, ci cu competenţa fiecăruia… Asta, ca exemplu a unei situaţii în care fiecare e cu povestea lui 😀

Oricum, dacă Clujul va avea propriul canal din martie (în ideea că termenul va fi respectat, vezi viitorul-mai-mult-ca-incert), e de bănuit că şi celelalte regionale vor face la fel. Vă daţi seama câte canale va avea TVR la nivelul întregii ţări?

11 comentarii la “TVR Cluj va avea canal propriu din martie”

 1. Pai pe Eutelsat 16 grade est fiecare studio teritorial are canalul lui, cu sigla proprie, free to air. In afara programului local se retransmite tvr2 (tot FTA). Nu e greu sa fie preluat cite un asemenea canal teritorial in regiunea direct interesata.

 2. @eu – aveti detalii despre program?

  Stiu ca e pe satelit, ca se vede pe cablu doar in RDS, dar pentru cei din alte retele e imposibil sa vada ce difuzeaza acum TVR.

 3. TVR Cluj se poate receptiona si terestru, pe o frecventa terestra in banda UHF, emitatorul fiind instalat in Feleac si acoperind in mare doar orasul Cluj. Studiourile regionale produc acum integral emisiunile din grila TVR3.
  Emisia regionala este o miscare desteapta a TVR Cluj. Strategia TVR ar trebui sa se bazeze pe aceste statii si canalele regionale, complementare unui canal national puternic, la fel ca in multe alte state vest-europene (de dimensiuni mai mari). Felicitari! Cand incepe si cu cate ore de emisie pe zi?

 4. Dupa ce s-a vazut bine o perioada cei de la RCS acum l-au mutat pe un canal S 36 (423,25) care este bruiat complect si nu se poate receptiona. In schimb au umplut grila cu manele si alte posturi slabe si au scos posturi interesante ca PRO 7 , M 2 . Acum si RTL este pe un canal plin cu purici cu toate ca este singurul post german care a ramas. Sper sa le vina mintea la cap daca mai vor sa aiba clienti.

 5. Pentru mine, cel mai bun post de televiziune de la noi este, fără dubiu, tvr Cluj.Asta nu pentru că sunt clujean, ci pentru că programele, formatul, conţinutul lor este DINTOTDEAUNA net superior canalului tvr 1.Prima lovitură a dat-o cineva care a scos clujul de sâmbătă dimineaţa şi i-a dat ore imposibile ca şi la reclamele pentru proteze auditive( 16 când nici pensionarii nu se uită la tv), măsură pe care personal am simţit-o plină de ură şi făcută să distrugă- aşa cum atât de bine ştim să distrugem -lucrurile care funcţionează bine.Apoi centralizarea emisiunilor regionale astfel încât am ajuns să văd şi pe „regional” tot ştirile insipide de Bucureşti în loc de ştiri de la Cluj. Fără nici un pic de glumă, dacă ar trebui să iau cu mine 3 lucruri pe o insulă pustie unul ar fi radiotv Cluj.Mă bucur că veţi emite 24 de ore, după cum anunţă reclama şi vă doresc mult curaj.Am să vă susţin cu tot ce îmi stă în putere pentru că am o sinceră admiraţie şi afecţiune pentru voi toţi.Cu multă prietenie,Mihai Cristescu.

 6. Cad o sa se receptioneze TVR CLUJ si la Bistrita? pe upc sau mai bine pe dolce si digi. Face-ti tot ce se pote sa se receptioneze si la noi.

 7. Pentru noi

  Pentru noi(vorbesc de ardeleni) Tv Cluj era deosebit de important, pacat ca nu-l mai vedem – se vede treaba ca acolo sus sunt destu de multi incuiati care au decis scoaterea postului din retea .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *