Toti au invins, toti am pierdut

Asa arata spatele buletinului meu, emis in 2007:

Locale, parlamentare, prezidentiale si referendumuri, am votat la toate. Pentru prima data de cand am drept de vot, azi am ales sa nu merg. Am simtit ca ma cheama la vot un om care, acuzat ca fura, desfiinteaza Politia in loc sa aiba onoarea de a-si apara pozitia. Un alt „lider” s-a facut remarcat doar prin absente din Parlament.

Poate nu sunteti de acord cu mine si asta e motivul pentru care, in ultimele 30 de zile, nu am scris despre referendum. Nu imi doream o discutie despre cine e mai prost, pentru ca sunt convins de un lucru: daca oamenii astia ar fi pusi unul in locul altuia, ar avea comportamentul pe care il acuza acum.

Scriu asta cu cateva minute inainte sa aflam o noua raportare de la BEC si mi-am facut propria prognoza: seara a adus doar racoare, dar nu si destui votanti ca sa valideze referendumul.

Insa ceea ce am vazut la ora 21 m-a lamurit. Toti au strigat „victorie!” pentru tabara lor, in timp ce eu raman cu impresia ca, pana cand nu vom fi mai uniti in jurul unor valori simple precum munca, cinstea si responsabilitatea pentru propriile fapte, vom continua sa fim uniti, cu de-a sila, doar de un esec comun.

2 comentarii la “Toti au invins, toti am pierdut”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *