Ai o idee, lucrezi zi și noapte la ea, ideea ta începe să prindă aripi. Reușești să creezi un produs de succes, folosit de mii sau milioane, banii încep să vină. Lucrezi în continuare, fiindcă îți și place ceea ce faci. Definiția succesului? Încă nu, mai este un element. Succesul e atunci când te întorci de unde ai pornit și îi ajuți și pe ceilalți. A, credeați că vorbesc de cifra de afaceri? Nu, de succesul ca om. Iar pentru branduri, cel mai mare grad de succes posibil: o reputație de milioane.
Am citit ieri știrea asta: un startup românesc din New York este principalul susținător al Techsylvania. E vorba de iMedicare, fondat de Flaviu Simihaian. Platforma creată de ei (cu o echipă în Cluj și una în SUA) oferă informații personalizate despre rețetele și starea medicală a pacienților către peste 4.000 de farmacii din State. Se pare că a oferi e în ADN-ul companiei, pentru că deși atunci când ești un startup ai nevoie de finanțare, de sprijin, de suport, iMedicare n-a uitat că e bine să oferi, înainte să primești: compania este partener PLATINUM al Techsylvania, adică susține financiar acest eveniment.
Același Flaviu a strâns 40.000 de dolari în SUA pentru a echipa cu calculatoare o școală din orașul lui natal, Năsăud.
Citesc zilnic câte ceva despre una din zecile de companii de IT din Cluj, de la cele foarte mici (o mână de prieteni care scriu cod pentru un singur client străin) până la multi-naționalele de pe piața de outsourcing sau cele câteva care dezvoltă soluții și produse proprii. Dacă mai multe din aceste companii ar avea spiritul și filozofia iMedicare, Clujul ar fi cu adevărat un Silicon Valley.
Un eveniment de anvergură internațională precum Techsylvania este esențial pentru a crea aici un pol de dezvoltare în IT. Nu e suficient să avem companii, e important ca ele să se implice în susținerea comunității și să fie cunoscute și afară. Experții companiilor precum Google, Uber, Thomson Reuters sau Paypal, reprezentanții fondurilor de investiții în IT, împărtășesc din experiența lor când vin aici, dar mai important e ce duc acasă: ideea că în Cluj există mii de IT-iști cu potențial. Techsylvania este pentru Clujul IT ceea ce TIFF este pentru Clujul filmelor – a crescut la fel de mult și chiar mai repede.
A doua ediție a Techsylvania, cel mai mare eveniment internațional de tehnologie și inovație din regiune, va avea loc între 6-9 Iunie la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca. Biletele „regular” mai sunt disponibile câteva zile, până în 1 iunie, așa că rezervă-ți un loc!
Dacă îți place ideea unui Cluj care crește printr-o industrie „a creierelor”, care nu poluează și ne ajută să păstrăm aici the best brains, ne vedem acolo. Dacă îți place să te joci cu smartwatch-uri, drone și alte nebunii… ne vedem acolo!
Big Like!!!