Cariera te aşteaptă la JobShop

job-shop-2014-cluj

Bun, recunosc că sunt „biasat” (că tot e un cuvânt la modă): am atât de mulți prieteni care îmi laudă BEST, organizația studenților de la Poli, încât n-am cum să nu cred toate lucrurile bune pe care le-am auzit de la ei.

Azi însă subiectul e mai specific: JobShop, eveniment de carieră dedicat în principal studenților de la UTCN, însă nu doar lor (dacă ne uităm la profilul firmelor care caută acolo oameni pricepuți). Clujul are renumele ăsta, de oraș în care e ușor să găsești oameni talentați, iar în IT avem o piață foarte ciudată, în care companiile concurează mai degrabă pentru angajați, decât pentru clienți. Știu că sună SF, dar multe din firmele cu care am lucrat ne spuneau că nu sunt interesați atât de mult de partea de vânzări, cât de zona de recrutare. Avantaj pentru Cluj, care atrage talent cu tona.

JobShop este, din postura mea de privitor, cel mai profesionist eveniment organizat de o organizație studențească din Cluj. Doar faptul că anul ăsta are loc ediția cu numărul 20 ar trebui să spună foarte multe. JobShop e locul în care studenții se întâlnesc cu viitoarea lor carieră. Dacă sunteți fani Cris Rock, știți diferența între un job și o carieră. E de la cer la pământ.

M-am uitat pe lista de participanți la JobShop și vă zic doar atât: chiar dacă nu vă gândiți la angajări, un internship la TenarisSilcotub, Steelcase sau ISDC, companii cu care am colaborat, este cât doi ani de experiență într-o altă companie. Prin urmare, lustruiți-vă CV-urile: luni și marți, vizitați standurile de la JobShop, la Casa de Cultură a Studenților. Sau, în cazul ăsta, Casa de Carieră a Studenților.

Baftă!

 

Roboţii vin cu Trăbănţelul la „Neatza, Cluj!”

Azi la ora 17:30, rostogoleam un cerc pe strada Bariţiu. Din cauza a doi centimetri, mergeam cu un alt Andrei spre Trăbănţel, să legăm cercul de pătrat şi să pregătim duelul roboţilor. Dar să o luăm de la Big-Bang.

Săptămâna trecută, trei dintre participanţii la Battle Lab Robotica, concursul de lupte între roboţii creaţi de studenţi la UTCN, au venit la matinal, la „Neatza, Cluj!”. Printre ei, Bogdan Genis, creatorul roboţelului Bazinga, care a şi câştigat competiţia – ca să vedeţi că matinalul aduce noroc, respectiv că la noi l-aţi văzut prima dată pe campion 🙂

I-am zis atunci să pornească robotul, să vedem şi noi ce ştie, dar ne-a explicat că o să facă asta doar dacă vrem să rămânem fără camere şi reflectoare, că Bazinga e mic, rău şi împinge tot ce prinde pe senzor dacă nu e pe ringul de luptă special creat. Aşa că l-am invitat să revină după concurs pentru o întrecere „demonstrativă”.

Zis şi greu de făcut: în după-masa asta am constatat cum ringul lor de luptă nu încape în cea mai mare dubă pe care o avem în vastele garaje ale postului. Era cu vreo doi centimetri mai mare!

Ce nu poate duba, poate însă Trăbănţelu’, frate! Andrei, un tip de senzaţie – student la UTCN şi participant la Battle Lab Robotica 2011, unde robotul i s-a dezintegrat căzând de pe ring – s-a oferit să ne ajute să transportăm ditai ringul spre studio cu maşina proprie. Imaginaţi-vă un cerc cu diametrul de 1,60, legat de suportul de bagaje al Trabantului cu o şfară de rafie, bălăgănindu-se prin Mihai Viteazu, în timp ce unul din Andreii din maşină îl ţinea suplimentar cu o mână pe geam, iar ălalalt lupta cu volanul. Cam asta au văzut trecătorii prin Mihai Viteazu azi la prânz şi tot asta, din fericire, n-a văzut niciun poliţist de la circulaţie.

Aşa că, să bată tobelelelelelele, miercuri dimineaţă la ora 8 roboţii se bat în direct la „Neatza, Cluj!”, matinalul Alpha TV. Bazinga şi un alt concurent vor lupta, iar pe robotul lui Andrei facem disecţie să vedem ce cuprinde!

Partea proastă e că trebuie să ducem ringul şi înapoi…

P.S. Ca să vă bucuraţi că aţi citit până aici, vă dezvălui şi de ce e Trabantul special. Mi-a spus Andrei, când m-am urcat prima dată şi am dat cu genunchii de bord: „Trabantul e cea mai silenţioasă maşină, că îţi astupi urechile cu genunchii!”

Rocada purtătorilor de cuvânt

Noua purtătoare de cuvânt a Primăriei Cluj-Napoca este Oana Buzatu, scrie Gazeta de Cluj. Oana lucra de la începutul lunii în echipa de ştiri a Radio Transilvania, după o vreme lungă petrecută la România Liberă, ediţia de Transilvania-Banat.

În locul Oanei, noul prezentator Radio Transilvania va fi de săptămâna viitoare Daniel Sârbu, om cu mulţi ani de jurnalism în spate, dar care va rămâne şi în biroul de presă al Universităţii Tehnice, pentru că, se pare, nu e conflict de interese. El va prezenta în echipă cu Claudiu Pădurean.