Din nou: mulţumesc, UE!

Momentul în care n-am mai putut fi penalizaţi de Uniunea Europeană s-a văzut clar. Odată ce clauza de salvgardare a „expirat”, parlamentarii de noi aleşi au crezut că pot să-şi facă de cap. Şi-uite aşa a fost dezintegrată Agenţia Naţională de Integritate. A fost nevoie de un nou raport al Uniunii Europene despre România ca Băsescu să-şi scoată capul din pupa şi să îşi dea seama că nu e în regulă ce se întâmplă la el pe punte.

„Raportul constată că noua Lege ANI ‘submineaza grav procesul verificării, sancţionării şi confiscării bunurilor nejustificate’. Formularea Comisiei Europene mi se pare extrem de dură dar pe bună dreptate”, a spus Băsescu acum câteva minute.

Pe el, pot doar să-l felicit că a descoperit apa caldă. Pentru Uniunea Europeană – din nou, mulţumiri. Pentru că dacă nu trebuia să le supunem regulilor ei idioate care reglementează curbura castraveţilor, nu aveam nicio şansă ca ai noştri să facă, de capul lor, umbra de reformă care s-a făcut.

Sistemul de justiţie din România a fost ocolit, temeinic, de toate încercările de schimbare radicală. Nu mai cred nicio clipă, luând în calcul şi ultimele decizii ale Curţii Constituţionale, că se mai poate schimba ceva din interior. Cel puţin, nu fără mai multe şi mai dure atenţionări din afară. Prin urmare, din nou, să mulţumim Uniunii Europene, în simpla calitate de organism care poate pune presiune pe politicienii noştri aşa cum, din păcate, societatea civilă nu poate.

Tarife SMS în roaming – surprinzător!

pretul unui smsUniunea Europeană s-a hotărât să ignore scâncetele industriei telecom, aşa că răspunsul la întrebarea „cât costă un SMS în roaming” va fi surprinzătorul 11 cenţi, plus TVA. E al doilea cel mai bun lucru pe care l-a făcut Uniunea după faptul că Germania şi Franţa nu se mai bat.

Punem pariu că nu dă faliment nicio companie de telefonie mobilă, în ciuda rafalelor de plâns isteric? Înţeleg că, în plină criză, CEOii (Chief Operating Sheep) ar fi preferat, totuşi, ca un SMS să coste exact atât cât scrie azi în Gândul. Ca bonus, vă rog să luaţi acest i: „i” şi să îl puneţi la loc în articolul din imagine.

UE: love it, hate it

Love it: U.E. a decis e de părere că amărăştenii de consumatori au voie să deblocheze iPhone-urile, pentru că a limita aparatul la anumite reţele încalcă drepturile cumpărătorilor, zice bulgăroaica Meglena Kuneva. Veşti bune pentru preşedintele Traian Băsescu, care avea unul deblocat.


Hate it: U.E. este de acord cu noua taxă auto propusă de Guvernul român, care taxează mai mult maşinile mai noi. Ok, astea vor polua mai mult timp, dar ce va produce mai multă poluare, o maşină nouă în 15 ani sau o rablă din 86, în următorii 4-5? Şi dacă noua taxă e mai mare decât cea veche, mai primim vreun ban înapoi?