George Jiglău, editor Citynews

Jurnalistul George Jiglău ar urma să lucreze de săptămâna viitoare ca editor al Citynews.ro, funcţie liberă de aproximativ o lună, de la plecarea Ralucăi Crişan. Dacă toate părţile cad de acord, câştigul Citynews va fi semnificativ. Jiglău a fost redactor-şef al Informaţia de Cluj, în perioada acestuia de cotidian gratuit şi apoi ziar exclusiv online, până la închidere. Anterior, a mai lucrat ca redactor pe departamentul politic la ZIUA de Cluj.

Pe George îl puteţi citi în două locuri: pe blogul personal şi pe site-ul unei comunităţi de bloggeri pe teme europene.

Despre alte planuri ale CityNews, respectiv posibila deschidere a unui cotidian tipărit destinat zonei rurale, citiţi la Tibi. Dacă se adevereşte ce scrie acolo, respectiv că va exista sprijinul europarlamentarului Rareş Niculescu pentru proiect, cred că va fi mare concurenţă pentru abonamentele primăriilor comunale la cotidiene.

Rocada purtătorilor de cuvânt

Noua purtătoare de cuvânt a Primăriei Cluj-Napoca este Oana Buzatu, scrie Gazeta de Cluj. Oana lucra de la începutul lunii în echipa de ştiri a Radio Transilvania, după o vreme lungă petrecută la România Liberă, ediţia de Transilvania-Banat.

În locul Oanei, noul prezentator Radio Transilvania va fi de săptămâna viitoare Daniel Sârbu, om cu mulţi ani de jurnalism în spate, dar care va rămâne şi în biroul de presă al Universităţii Tehnice, pentru că, se pare, nu e conflict de interese. El va prezenta în echipă cu Claudiu Pădurean.

Mădălina Mocanu pleacă de la CityNews. Monica Neamţ, redactor-şef

CityNews Cluj îşi începe anul cu o schimbare la vârf: redactorul-şef Mădălina Mocanu a plecat, iar locul ei va fi luat de Monica Neamţ, care până acum era editor.

{xtypo_code}Motivele sunt atat de natura profesionala, cat si personala, ambele parti preferand sa nu le faca publice. {/xtypo_code}

anunţul oficial

Unde a plecat Mădălina? Deocamdată, în concediu. Pentru CityNews, este a doua schimbare a redactorului-şef, după ce prima persoană care a ocupat această funcţie din octombrie 2007, Gelu Radu, a demisionat în aprilie 2008. Tot pentru un concediu, înainte de a începe din nou lucrul.

Monica, succes, că uşor n-o să fie!

Un an fără Radio Cluj, un început la Adevărul

În ceas de seară, duminică, când s-a stins agitaţia exit-poll-urilor şi estimărilor, mi-am dat seama că s-a împlinit anul de când am plecat de la Radio Cluj, unde am petrecut cinci ani nebuni şi pasionanţi la Camera Ştirilor.

Aşa a fost şi despărţirea: am vrut neapărat ca ultimul buletin pe care îl editez şi prezint să fie de la ora 13:55, ca ultimele mele cuvinte pe post să fie „A fost ora 14”, care sunt şi primele pe care le-am zis vreodată în direct, acolo. Am ajuns în emisie alături de toată echipa, care venise la un pahar de despărţire. Am prezentat ştirile cu o căciulă de Moş Crăciun în cap, în timp ce Andrei Ţigănaş îmi făcea poze cu mobilul.

A trecut un an şi mi-i un dor nebun de ştiri, de direct, de emoţii, de editarea ştirilor contra-cronometru. De a improviza o ştire în direct pe baza unor cuvinte notate în fugă pe hol, cu corespondentul de cine ştie unde la telefon, în drum spre microfon. De buletinul meteo la care îmi dădeam seama că am uitat de fapt prognoza în birou 🙂

Vineri, de echipa Camerei Ştirilor se mai desparte un om: Corina Brânduşan, care lucra acolo din vara lui 2007, când a venit la noi de la Radio Transilvania şi ne-a convins, pe parcursul unor interviuri cu toată echipa, că e un foarte priceput om de ştiri. Dar, după două radiouri, Corina va merge în presa scrisă, la Adevărul / Adevărul de seară. Succes. Peste un an, oare, îţi va fi la fel de dor de ştiri?