by Andrei Aroneț | iun. 7, 2013 | Blog
TIFF 2013 înseamnă și șansa de a vedea un premieră un film care va reapărea în cinematografe abia la toamnă: „Love building”, lung-metraj regizat de Iulia Rugină (care a contribuit și la scenariu, și la montaj). Proiecția are loc azi (vineri, 7 iunie), ora 18:15, la...
by Andrei Aroneț | iun. 6, 2013 | Blog
Dakha Brakha. Am scris de ei pentru că mi-a plăcut cum au acompaniat proiecția specială EARTH. Când i-am auzit însă cântând propriile melodii la Casa TIFF, i-am iubit. Mai ales pe Nina 😉 Într-un concert de o oră și jumătate în care doar cinci oameni din public...
by Andrei Aroneț | iun. 5, 2013 | Blog
Recunosc că m-am dus cu oareșcare rețineri la proiecția specială EARTH de la TIFF 2013: știam că e un film mut, vechi, ucrainean – adică nu ceea ce s-ar numi azi un „succes de casă”. M-am dus, însă, pentru că tocmai ăsta e farmecul unui festival: să îmi propună...
by Andrei Aroneț | iun. 3, 2013 | Blog
Important e că un astfel de festival a fost iniţiat şi că zidul inhibiţiilor a fost dărâmat. E lucrul cel mai dificil; de-acum încolo, nu-i vorba decât de rodaj şi intrare în ritm. În 3 iunie 2002, pe când românii se întrebau dacă vor accede vreodată în Uniunea...
by Andrei Aroneț | iun. 1, 2013 | Blog
Deschiderea TIFF 2013 de vineri seara a fost o lecţie. O festivitate mai puţin spectaculoasă, în ritm cu bugetul de anul ăsta, dar la care aplauzele au fost pentru lucrurile care contează. De pe scena festivalului, Tudor Giurgiu i-a invitat pe primarul Emil Boc şi...