Voi după cine aţi da cu pantoful?

JOC – Daţi cu papucul în Bush

„Retragerea lui Stolo” e cel mai de succes film din istoria politicii româneşti. După rezultatele foarte bune ale primei părţi, asistăm la un remake, în speranţa că şi de data asta cei de la butoanele roboţelului vor avea încasări bune, în funcţii şi capital politic.

Evitând să arate clar motivul pentru care se retrage, Stolojan acceptă definitiv eticheta de incapabil. Când un om are şansa de a ocupa, de două ori, cele mai importante funcţii din stat, dar de fiecare dată dispare înainte de final, e sincer timpul să iasă la pensie, să se joace cu nepoţeii şi să îşi lase arcurile la marinat în ulei de măsline.

Cum nu mai are ce căuta în politică, aşteptam din partea lui un acces de sinceritate, înainte de ultimul general protection fault. Să aflăm că nu se poate trăi cu PSD, că i s-au impus miniştri; dar în loc de asta, auzim bălmăjeli despre tânăra generaţie, urmate de povestea cu „şefii de partid”. Clar, tinereii Boc şi Geoană, această generaţie expirată pentru că n-o aşteaptă nimeni, sunt mai dispuşi să îşi lege sfori la încheieturi şi, devenind marionete, să facă playback pentru adevăraţii şefi ai partidelor din care fac parte.

In other news, George W. Bush era să îşi ia o pereche de pantofi nr. 43 peste figură, în timpul unei vizite-supriză la Bagdad.

Cine credeţi că ar merita un papuc peste doctrină? Ezit între a-i nominaliza pe Traian Băsescu, fiindcă el l-a numit pe Stolojan, pe Stolojan, care putea avea decenţa să zică NU de la început, şi Emil Boc, a.k.a. „nu plec de la Primărie” – deşi, dacă ne obligă să facem iar alegeri la Cluj la anul şi trecem iar prin tot circul ăla mizerabil, îmi cumpăr pantofi din second numai pentru plăcerea de a trage cu ei la ţintă în conferinţele de presă. Cu Allah înainte!

Obsesia prezidenţială a legitimităţii

Domnul preşedinte Traian Băsescu nu pricepe cum de un partid de opoziţie a votat pentru învestirea unui guvern minoritar, de doctrină opusă, şi rămâne totuşi în opoziţie. Păi e un exerciţiu de democraţie, domnule preşedinte, cam ca atunci când un şef de stat ales pe listele unei Alianţe pune în fruntea SRI un (fost) membru PSD, adică un reprezentant al principalului duşman politic pe care l-a înfierat în campanie.

În plus, aflu cu uimire că Guvernul nou nu are legitimitate. Dar unde se naşte legitimitatea asta?

Continuă să citești Obsesia prezidenţială a legitimităţii