Cinci lucruri pe care poți să le faci când faci baie

Baia, pentru cei fără imaginație, este o gară de scurt parcurs în care trenurile opresc doar cât să se scuture de praf, înainte de a dudui mai departe pe aceleași șine ruginite. Pentru ceilalți, poate fi un foarte bun popas în care să schimbi complet macazul și să începi o nouă călătorie.

Ce poți face atunci când faci baie?

1. Poți savura o carte bună. Avertisment: s-ar putea să adaugi apă caldă de vreo două-trei ori, dacă e o carte cu adevărat bună! Preferabil e să nu adaugi totuşi apa peste carte.

2. Te poți bucura de un pahar de vin. Preferabil alb, rece, într-un pahar pe care se vor strânge stropi de condens.

3. Poţi face cuiva o surpriză. De exemplu aşa:

baie

4. Te poți hipnotiza. Data viitoare, rămâi în cadă până se scurge toată apa. Închide ochii și simte cum scade nivelul apei, simte cum scade presiunea apei asupra ta, și vizualizează cum dispar toate problemele, necazurile și năbădăile lumii din jurul tău.

5. Poți face ca problemele să dispară cu adevărat. Pentru asta însă, trebuie să nu fii în cadă, ci în bazinul de înot sau pe marginea lui, la Swimathon – locul în care înotul se practică pentru cauzele bune ale Clujului.

Organizat de Fundația Comunitară Cluj, Swimathon se întâmplă mâine, 13 iulie – și e baia care spală multe nedreptăţi din acest oraş, prin efortul unor ONG-uri şi al oamenilor lor minunaţi, care înoată pentru a strânge fonduri folosite în cauze caritabile. Iar cei mai puţin acvatici pot dona câte un leu, doi sau zece pentru fiecare bazin parcurs de susţinătorii cauzei lor preferate.

Sâmbătă, ne răcorim la Swimathon!

Sâmbătă, ora 14:30, dăm startul la Swimathon: un proiect al Fundației Comunitare Cluj prin care orice om care crede într-o cauză poate strânge fonduri pentru ea. Sistemul e simplu: echipe de înotători încearcă să termine cât mai multe ture de bazin, iar sponsorii care vor să susțină cauza înotătorilor dau câte o sumă pentru fiecare tură completă.

Sunt o mulțime de proiecte faine înscrise și e momentul să vă alegeți preferații! Puteți face donațiile la fața locului sau ulterior, important ca oamenii să știe de voi și, dacă se poate, să le faceți galerie la eveniment – adică la bazinul din parcul Babeș.

Eu unul susțin echipa colegilor mei de la Habitat for Humanity Cluj, care înoată pentru educația copiilor din comuna Tranișu, județul Cluj. E un cătun de munte, cu o singură învățătoare și o școală care cade peste elevi.

Așa ne-am pus noi mintea să credem că apa poate curge și la deal și că, poate, poate, vor curge și fondurile de care școala are nevoie pentru reparații. Nu e un proiect tipic pentru Habitat, pentru că nimeni nu se va muta într-o casă nouă la finalul lui, dar cred că sunt multe feluri în care putem ajuta o comunitate, iar Swimathon e un moment bun să încercăm ceva nou.

Dacă vreți și voi să oferiți 1 leu / tură de bazin (n-a zis nimeni că doar mogulii pot participa), vă aștept sâmbătă în parc – iar dacă vreți doar să donați pentru această cauză, dați-mi un semn mie sau celor de la biroul Habitat – și de luni încolo se pot strânge fonduri.

Știți ce înseamnă 10 lei pentru copiii din Tranișu? O carte, sau un geam mai bine izolat, sau o bucățică de perete prin care nu bate vântul, sau un semn că îi pasă cuiva de ei, cei de negăsit pe hărți.