Buletinul meteo care ne arată vremurile, nu vremea

De-a lungul timpului, buletinul meteo a fost printre cele mai chinuite rubrici TV. Le-au prezentat meteorologi, dar și Becali sau pipițe pentru care „front atmosferic” însemna să aibă sâni cu personalitate.

Rubrica asta mult încercată a reușit acum să iasă din zodia derizoriului: la Prima TV, vremea este prezentată de oameni fără adăpost.

Mie mi se pare genială campania asta. Cei care dorm în stradă sunt cei pentru care vremea e diferența dintre viață și moarte, nu o discuție despre accesoriile la modă. „Days of Hope” se cheamă campania, care vrea să ne atragă atenția asupra suferințelor îndurate chiar lângă noi, chiar în orașele noastre, de oameni pe care de multe ori vrem să nu-i vedem.

Și știți ce le lipsește? O locuință decentă!

Felicitări Saatchi & Saatchi pentru o idee de mare efect și sper ca vocea mea să fie una din milioane. Campania are loc în mai multe țări din Europa, începând cu România și Rusia.

Sâmbătă, ne răcorim la Swimathon!

Sâmbătă, ora 14:30, dăm startul la Swimathon: un proiect al Fundației Comunitare Cluj prin care orice om care crede într-o cauză poate strânge fonduri pentru ea. Sistemul e simplu: echipe de înotători încearcă să termine cât mai multe ture de bazin, iar sponsorii care vor să susțină cauza înotătorilor dau câte o sumă pentru fiecare tură completă.

Sunt o mulțime de proiecte faine înscrise și e momentul să vă alegeți preferații! Puteți face donațiile la fața locului sau ulterior, important ca oamenii să știe de voi și, dacă se poate, să le faceți galerie la eveniment – adică la bazinul din parcul Babeș.

Eu unul susțin echipa colegilor mei de la Habitat for Humanity Cluj, care înoată pentru educația copiilor din comuna Tranișu, județul Cluj. E un cătun de munte, cu o singură învățătoare și o școală care cade peste elevi.

Așa ne-am pus noi mintea să credem că apa poate curge și la deal și că, poate, poate, vor curge și fondurile de care școala are nevoie pentru reparații. Nu e un proiect tipic pentru Habitat, pentru că nimeni nu se va muta într-o casă nouă la finalul lui, dar cred că sunt multe feluri în care putem ajuta o comunitate, iar Swimathon e un moment bun să încercăm ceva nou.

Dacă vreți și voi să oferiți 1 leu / tură de bazin (n-a zis nimeni că doar mogulii pot participa), vă aștept sâmbătă în parc – iar dacă vreți doar să donați pentru această cauză, dați-mi un semn mie sau celor de la biroul Habitat – și de luni încolo se pot strânge fonduri.

Știți ce înseamnă 10 lei pentru copiii din Tranișu? O carte, sau un geam mai bine izolat, sau o bucățică de perete prin care nu bate vântul, sau un semn că îi pasă cuiva de ei, cei de negăsit pe hărți.