Atunci când o replică rupe tot filmul

Nu știu dacă ați pățit-o, dar în ultima perioadă de două ori mi s-a întâmplat să rămân complet fără replică. Din seria „ne distrăm ne simtem bine” și, în secunda doi, gata, difuzoarele pe mute, cheful s-a spart, la culcare toți copiii.

 

Prima dată eram în cel mai iubit bar din sud-estul Europei. Apar doi amici, ne mai văzuserăm noi pe acolo, stăm și povestim, mai bem ceva, iar mai povestim, pe scurt, ajunsesem într-o fază destul de avansată de sobrietate încât să ne dăm seama că suntem prieteni mai buni decât am fi crezut până atunci.

Până când unul din băieți își aprinde becul și, super-fericit că ne știe de unde ne știm, îmi zice senin:

– Măăă, tu ai fost coleg de facultate cu maică-mea!!

Faptul că tipa, care chiar mi-a fost colegă, a făcut facultatea la vreo 40 de ani, nu m-a ajutat deloc.

 

Cel mai recent eram într-o delegație, organizam o conferință de presă pe ceva coclauri. Și vine la mine o domnișoară, cum să vă zic, bunăciunea presei locale din județul ăla, blondă, slabă numai pe unde trebuie, ce mai – își vădea priceperea în a mânui microfonul.

Și unde nu ne punem pe povestit, dintr-una într-alta, evenimente culturale locale la care hihi poate aș putea să o invit, că nu i-am zis de unde sunt, avantajele consumului de bere, că e sănătoasă, ne mai jucăm puțin cu părul, mai ales ea, practic era o conferință de presă în conferința de presă.

Și pe când mergeau lucrurile mai bine domnișoara, mă rog, așa credeam io, își amintește că am vorbit despre o bere și condițiile în care s-ar putea bea și mă lovește:

– Daa chiar cred că e bună berea și hidratează ca lumea, de altfel io și când alăptam…