Pentru primarul oraşului-comoară

Primarul Sorin Apostu a comentat în seara asta, la Realitatea TV Cluj, postul „Ce mi-ar plăcea să vă arăt în Cluj” pe care l-am scris acum câteva zile, despre valorificarea unor potenţiale obiective turistice, care în acest moment nu pot fi vizitate.

Sorin Apostu a spus că a citit acel articol, dar că multe din obiectivele de pe lista mea nu sunt în proprietatea Primăriei. Nici nu ştiam să fie vreunul, pentru că, oricum, nu cred că asta contează câtuşi de puţin! Avem nevoie de o administraţie locală care să aibă viziunea şi forţa de a crea parteneriate cu actori privaţi, din care întreaga comunitate să câştige.

De exemplu: mă îndoiesc că azi, în sălile în care a funcţionat primul teatru privat, mai rezistă vreo bucată de cortină – nici nu am avea ce vizita! Dar, printr-o asociere între proprietarii apartamentelor din clădire într-o fundaţie culturală, în parteneriat cu Teatrul Naţional şi cel Maghiar, Opera Română şi cea Maghiară, Teatrul Puck şi Primărie, am putea avea un Muzeu al Teatrului şi Operei, administrat privat. Am da acelor spaţii un sens apropiat de cel original.

Un parteneriat cu Biserica Greco-Catolică ar putea duce la amenajarea turistică a catacombelor şi relicvelor de acolo, în deplină pietate, aşa cum fac biserici catolice din toată lumea.

Salvarea Muzeului de Istorie a Farmaciei ar trebui să fie o prioritate a Primăriei, chiar dacă muzeul e în subordinea şi mai nefericitului Muzeu de Istorie a Transilvaniei. E spre binele Clujului să păstrăm puţinele bucăţele de autentic pe care le mai avem! (pentru cine nu ştie, muzeul funcţionează într-o veche farmacie şi tot ce e acolo e original).

Dacă proprietarii acestor spaţii nu fac nimic, e rolul Primăriei să le deschidă ochii.

O să îmi spuneţi: misiune imposibilă! Şi vă întreb: măcar s-a încercat? Pentru mine, primarul nu trebuie să astupe gropi: sunt destui executanţi în administraţia locală. Liderul e cel cu viziunea, iar de la primarul oraşului-comoară, oricine ar fi el, mă aştept să transforme un oraş frumos într-un obiectiv turistic care să nu poată fi ratat.

Le mulţumesc sutelor de prieteni care au dat sfoară-n ţară pe Twitter şi Facebook în ziua publicării, celor de la Foaia Transilvană, primii care au preluat acel articol, colegilor de la Ziua de Cluj şi servus_cluj, pentru că au transformat un subiect de blog într-o temă de dezbatere publică, lui Ionel Lespuc de la Realitatea pentru că a discutat tema cu primarul şi a numit articolul meu „lectură obligatorie” 😀 😀

Un patron de staţie TV a luat mită

Cristian Petcuţă, producător OTV şi patronul unei societăţi de radio
şi televiziune din Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman, a fost prins în
flagrant, în timp ce lua mită 2.000 de euro de la un primar dintr-o comună
sibiană
primarul comunei sibiene Blăjel, Teodor Roman. Anunţul a fost făcut de poliţia din Sibiu, astăzi, iar flagrantul a fost organizat luni, conform informaţiilor de pe agenţiile de presă.
Continuă să citești Un patron de staţie TV a luat mită