Cum să scapi gratis de închisoare

petrecosteDomnul fost primar din Jucu, ăla care a luat mită pentru că a avut o cădere psihică şi nu a găsit alte antidepresive mai puţin penale, a fost eliberat din închisoare în Monitorul de Cluj şi a rămas deocamdată după gratii în Clujeanul. N-am citit încă despre caz în restul ziarelor, să vedem că poate a evadat, a fost condamnat sau, mai ştii, a învăţat să croşeteze.


Asta pentru că Tribunalul a decis să-l elibereze, dar procurorii s-au opus şi rămâne de văzut dacă recursul lor suspendă eliberarea au ba.


Cum îl cheamă? Petru Coste sau Petre Coste, în funcţie de ce vă place să citiţi.

Partidul, educaţia, România!

Fiul unui lider PD Satu Mare ar fi fost angajat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă după ce s-ar fi putut să fi depus o diplomă falsă, s-ar putea să fi zis astăzi Mediafax. Asta cum e? Noi am auzit, dar n-am verificat, deci e posibil?


Oricum, nu mai contează, pentru că:


"Surse din conducerea Liceului Forestier Satu Mare au declarat,
vineri, corespondentului MEDIAFAX, că Ioan Călin Astalâş, în vârstă de
27 de ani, este elev în clasa a XII-a C seral la această instituţie de
învăţământ, fiind coleg de clasă cu tatăl său, Ionel Astalâş,
preşedintele organizaţiei PD a oraşului Tăşnad, şi cu mama sa, Dana
Mariana Astalâş".


Suntem cu toţii fiii partidului!

Calcule sfinte

Zi de bilanţ post-pelerinaj: „zeci de mii” de oameni la Nicula, au zis Clujeanul şi România Liberă. „Peste 100.000 de mii”, licitează şi Radio Cluj plus Ziua de Cluj. Ceva mai matematic: „25.000” e varianta monitorcj-ului. Încurcate sunt numărătorile Domnului…

Trebuie să recunosc, îi admir pe cei cu credinţă tare. Cum ar fi Geoană. Care e convins că poate să devină premier, ba a mai zis-o şi public. Şi abia rosti cuvântul, că dinspre Cotroceni se auzi un hă-hă-hă de se sperie şi cucuveaua lui Harry Ion Iliescu. Hohot care cred, totuşi, că a fost provocat nu de ideea unui Geoană prim-ministru, ci doar de faptul mult mai banal că deocamdată Băse n-a primit nimic la schimb, într-un tradiţional troc politic. Oare ce preţ ar fi necesar să ajungă preşedintele de / pe hârtie al PSD la Victoria?

Eu am o singură idee. Îl pun prim-ministru dacă înconjoară de trei ori în genunchi palatul Cotroceni, ca pelerinii de la Nicula. De fapt, dacă mă gândesc bine la actualul preşedinte, asta ar trebui să fie probă eliminatorie pentru toţi „candidaţii”. Doar aşa, să fim sigur că nu ne trezim cu Tăriceanu 3.

Mediafax vs Rompres: depinde pe cine întrebi

"Precizia presei" revine cu un acelaşi accident produs din cauze complet diferite, în funcţie de agenţia de presă şi, probabil, de sursele ei.


Acord deplin între Rompres şi Mediafax: un cetăţean german a fost rănit grav. Mai departe, le dau cuvântul:MEDIAFAX:
Accidentul s-a produs pe D.N.
7, pe raza localităţii Blandiana, cetăţeanul german executând o manevră de
depăşire periculoasă
, intrând pe contrasens şi izbindu-se violent de un
microbuz care circula din sens opus.ROMPRES:
Aflat într-o avansată stare de oboseală, Ludwig Schild, în vârstă de 57
de ani, a adormit la volan, pierzând controlul autoturismului şi
intrând pe contrasens. Cetăţeanul german nu a reacţionat nici la
semnalele luminoase emise de şoferul unei autoutilitare care circula
regulamentar din sens opus. Şoferul autoutilitarei a reuşit să evite
coliziunea, nu însă şi conducătorul unui microbuz care circula în
spatele său.

 

Agenţiile revin apoi în spiritul deplinului acord şi colaborării dintre popoare, reuşind să cadă de acord asupra faptului că a fost nevoie de intervenţia echipelor de descarcerare ca să scoată neamţul din maşină.


Eu caut echipa care să scoată neamţul din fiecare jurnalist, precizia ei de treabă…

Povestea porcului revine

La sesizarea ZIARULUI Clujeanului, Protecţia Copilului a convins-o pe mama băiatului căzut în canal la începutul săptămânii să îl ducă la un control medical. De atâta sunt sigur, că în rest se pare că povestea asta a fost un caz specific de "precizia presei".

Continuă să citești Povestea porcului revine

Precizia presei

Pasiunea pentru exactitate a presei româneşti a fost suficientă, ieri, cât să aflăm că generalii în rezervă Victor Athanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac au fost condamnaţi la câte 15 ani de închisoare, în dosarul Revoluţiei de la Timişoara. De aici încolo lucrurile diferă iar realitatea începe să depindă de sursa ştirilor.

Spre exemplu, la Europa FM am auzit cum decizia de ieri poate fi atacată cu recurs. Câteva ore mai târziu, văd pe Realitatea TV că verdictul cu pricina nu e definitiv pentru că poate fi atacat prin apel.

Sigur, esenţial e faptul că poate fi atacat, dar cât de mult contează detaliile atunci când eşti jurnalist?

Continuă să citești Precizia presei