Fusuri orare

Întrebare de pe un alt fus orar: în ce minut a întrerupt arbitrul meciul Rapid – Steaua? (apropo, felicitări, frumoasă mânăreală!):

 

a) în minutul 75 (evz.ro)
b) în minutul 73 (hotnews.ro)
c) în minutul 74 (mediafax.ro)
d) în minutul 72 (realitatea.net)
e) în minutul în care Steaua a început să piardă

 

ProSport nu ştiu ce zice, că sunt după un firewall care îl consideră webmail site şi îl blochează.


Nu pot pune linkuri, dar Merită să intraţi pe tolo.ro şi să citiţi editorialul RĂZBOAIE. Cel mai inspirat text pe care l-am citit de-o vreme încoace.

Companihihi

Când auziţi o prezentatoare de ştiri radio că enunţă foarte rar şi clar, exagerat chiar, sunt toate şansele să fie din cauză că, în realitate, ceva o gâdilă foarte tare şi abia se abţine să nu râdă.

 

O fostă colegă de la Radio Cluj mi-a trimis o înregistrare făcută în direct, în timpul unui Radiojurnal. Ea a tras o bâlbă, după care colega de prezentare a tras adânc aer în piept şi s-a înecat de râs. Când le ascultaţi, ţineţi cont că sunt oameni cu experienţă de 8 şi respectiv 12 ani în radio. Ca dovadă că se poate întâmpla oricui…


{mp3}perladeras{/mp3}

Viitor de aur Realitatea are

realitatea-a-ajuns-2206 Un grup de cercetători americani au descoperit, în primele zile ale anului 2800, că virusul gripei aviare, despre care se ştia că a fost eradicat în 2016, a supravieţuit de fapt până în anul 2206.


Descoperirea a fost făcută accidental, în timp ce savanţii studiau, de fapt, istoria maşinii timpului. Aparatul, inventat în 2075 conform datelor oficiale, a fost folosit în România încă din 2008 – de către jurnaliştii Realitatea TV.


Cercetătorii americani mai au în prezent o singură dilemă: oare titlul acestui post are vreo legătură cu studioul Realitatea TV Cluj?

Partidul, educaţia, România!

Fiul unui lider PD Satu Mare ar fi fost angajat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă după ce s-ar fi putut să fi depus o diplomă falsă, s-ar putea să fi zis astăzi Mediafax. Asta cum e? Noi am auzit, dar n-am verificat, deci e posibil?


Oricum, nu mai contează, pentru că:


"Surse din conducerea Liceului Forestier Satu Mare au declarat,
vineri, corespondentului MEDIAFAX, că Ioan Călin Astalâş, în vârstă de
27 de ani, este elev în clasa a XII-a C seral la această instituţie de
învăţământ, fiind coleg de clasă cu tatăl său, Ionel Astalâş,
preşedintele organizaţiei PD a oraşului Tăşnad, şi cu mama sa, Dana
Mariana Astalâş".


Suntem cu toţii fiii partidului!

Selecţia de ştiri

Mita lu' Remeş. "Ioan Avram Mureşan susţine că în plicul pe care i l-a dat lui Remeş erau actele pentru două biserici" – Mediafax. De asemenea, într-o valiză se aflau trei butelcuţe cu apă sfinţită şi un patrafir, iar portbagajul maşinii oferite ca mită cuprindea de fapt colaci de făcut pomană la Bucureşti.


Ocoliţi Clujul. "Firma Romstrade va construi centura ocolitoare a localităţii Adunaţii Copăceni, pentru 7,9 mil. euro" – tot Mediafax. Despre a avea şi el centură, Clujul se va asocia cu satul Ploscoş, comuna Cobiliţa, iar pentru stadionul "Ion Moina" se mai caută încă investitori strategici în Chinteni.

 

Liceenii – patiseri de la Sibiu. "În fiecare dimineaţă, sute de liceeni, îmbrăcaţi în halate albe, îşi ocupă locurile în laborator. Frământă aluat, modelează covrigi şi brânzoaice, toate sub îndrumarea maiştrilor. Din fabrică, produsele de patiserie ajung aburinde direct la magazinul liceului şi la mai multe cantine din oraş. Vânzările merg bine, căci (!) preţurile sunt foarte mici" – preluare după Realitatea TV. Treeeeeei culoooooori cunosc pe luuumeeeeeee…


Sărăcie mare în Senat. Aleşii din camera superioară celei inferioare se plâng că au buget de austeritate: numai 40 de milioane de euro, sau de lingouri de aur, sau naiba mai ştie cât pot înghiţi ăştia anual. "Salariile nu sunt deloc aşa mari cum se spune. E un mit, susţin senatorii, lifturile sunt proaste, iar angajaţii – insuficienţi" – Realitatea. Am auzit că s-au scumpit şi doamnele discrete din Bucureşti, ceea ce ar trebui totuşi să le asigure un venit mai consistent parlamentarilor.

Kartago blochează turişti la Cluj, concurenţa blochează site-ul

La ora transmiterii acestei ştiri, pentru că şi jurnaliştii au limbajul lor de lemn, 130 de pasageri aşteaptă de 9 ore pe aeroportul internaţional Cluj-Napoca să plece în Tunisia printr-o excursie organizată de Kartago Tours.

Continuă să citești Kartago blochează turişti la Cluj, concurenţa blochează site-ul

Teleshopping tembel

L-am întâlnit din întâmplarrrre. Rrrrecunosc, căutam altceva. Dar nu mi-aş fi imaginat că e posibil să găsesc o asemenea perrrrrrlă umană în călătorrrrrria prrrrrintre canale. M-a impresionat foarrrrrte mult şi îi dedic următorrrrrul filmuleţ. Sunt Andrei, până data viitoarrrrre, spor la cumpărrrrrături! Dar nu pe Canal Teleshop, vă rrrrrrog…

 

{flv}Tembelul de la teleshopping{/flv}


{xtypo_quote}Nu uit niciodată o faţă. În cazul tău, voi face bucuros o excepţie.{/xtypo_quote}

Quirkies

Pentru că săptămâna e pe cale să se termine (sau să înceapă, cum a zis Dezbrăcatu, dimineaţă, pe Kiss FM), uite cu ce se ocupă azi oamenii serioşi:

 

  • Poliţia investighează apariţia lui Superman, după ce mai mulţi săteni
    din satul Gemeni din Mehedinţi au declarat că l-au vazut zburând pe cer. Poliţistul Ion Anuţa e convins că sunt surse de încredere.

 

  • Cineva plăteşte câteva zeci de dolari pe an ca să ţină asta pe internet.
  • O imagine mai puternică, din vară

 

Fantoma lui Andrei la radio

Se pare că îmi bântui colegii chiar şi atunci când nu sunt la radio… prezentatorul matinalului în care citesc şi eu ştirile din când în când s-a obişnuit cam tare cu mine, la cum insistă să mă prezinte chiar dacă nu sunt eu în tură şi chiar are pe altcineva lângă el. Ce-i drept, tot Andrei.


Ics şi zero printre ziare

x-o
Până apuc şi eu să scanez ziarul,
Citiţi cu mare atenţie Făclia de astăzi, ultima pagină. Vom reveni cu informaţii de la faţa locului, vorba ştiriştilor rămaşi fără prompter. Ca să vedeţi că s-a introdus rubrica "XXX" într-un ziar cunoscut pentru audienţa lui, hm, adultă şi foarte adultă.


Până atunci, să facem aerobic cu Dorinel Munteanu. În calitate de cititor neprofesionist de presă sportivă, am o problemă cu deschiderea din Gazeta Sporturilor… "neamţul" e pe locul 6 la selecţii în echipa naţională conform Gazetei şi creşte brusc în clasamentul ProSport, unde ajunge pe locul 4. Motivul: jucătorii cu acelaşi număr de selecţii se numără diferit, iar alt neamţ, Mathäus, are 152 de selecţii în Gazeta şi 150 în ProSport.

 

Continuă să citești Ics şi zero printre ziare