Clujul va avea un prim parc ecologic

Într-un oraş de nota 10, orice spaţiu public trebuie valorificat. Asta nu înseamnă să ridicăm pe el clădiri de birouri sau parcări, ci şi să refacem acele spaţii care nu ne aduc bani, ci sănătate şi calitate a vieţii. În aşteptarea refacerii Parcului Mare, unde totul depinde de aprobarea unui proiect european, un ONG clujean şi un sponsor interesat au reuşit să mai aducă un pic de verde în oraş. Adică să creeze un parc NOU.

Fundaţia Comunitară Cluj a derulat campania „Fiecare parc are povestea lui„, provocându-i pe clujeni să aleagă mici spaţii din oraş şi să „inventeze” moduri în care ar putea fi reabilitate.

Aşa va apărea primul parc ecologic din Cluj, la propunerea Organizaţiei Studenţilor pentru Turismul Românesc. Ei au propus transformarea unui spaţiu într-un parc în care să nu vedem aceleaşi plasticuri strălucitoare, ci doar materiale naturale, precum buşteni, lemne sau sfoară. Mai mult, un mic amfiteatru va oferi un spaţiu pentru manifestări artistice spontane (cu câteva luni în urmă, vedeam nişte tineri pe iarbă, cântând la chitară în parcul din Piaţa Fraternităţii; de cei ca ei este vorba).

Banii vor veni de la Provident, iar angajaţii companiei vor face şi voluntariat pentru amenajarea spaţiului.

M-a onorat propunerea celor de la FCC de a le fi partener în campanie, am citit cu plăcere propunerile, iar acum abia aştept parcul cel nou!