Cod roşu la Palatul Victoria?

Reîntoarcerea codului galben în sudul ţării riscă să bage toată ţara în cod roşu, cunoscut şi sub numele de cod „PSD la guvernare”. Geoană i-a cerut azi preşedintelui Băsescu, cu destul de puţină discreţie şi cumpătare, să-l numească premier.

Lipsesc câteva elemente. De exemplu, deocamdată avem un guvern care nu intenţionează să demisioneze, iar moţiunea de cenzură anunţată de PSD mai are ceva până când să fie votată. Nu doar pentru că sprijinul politic din partea altor partide e la fel de solid ca o frunză-n vânt, ci şi pentru că, în realitate, vorbim totuşi despre o moţiune care nu există.

Tot astăzi, secretarul general PSD, Titus Corlăţean, spunea că textul moţiunii va fi gata „în cel mult 10 zile”. În aceste condiţii, în care vorbim despre cereri formulate pe un document inexistent şi cu sprijin neconfirmat, cererile lui Geoană par mai degrabă un semn de disperare politică, decât unul de înţelepciune, mai curând o încercare de a ajunge din nou la ştiri, decât parte a vreunei strategii închegate.