Iaurt toxic vs. articol expirat

iaurt-monitorulRecunosc – 6 dimineaţa nu e ora la care sunt maxim de logic. Şi totuşi.


În timp ce fac revista presei, aflu de pe monitorulcj.ro de astăzi (? – un semn de întrebare care va fi explicat, răbdărele), că, supriză, avem "Substante toxice in iaurturile de fructe", respectiv "Produse Danone retrase de pe piata". Iar? 

 

Să zicem că ar fi aşa. În condiţiile în care lead-ul îmi spune clar "la
Cluj nu a fost gasit, insa, iaurt infestat
", ce putem citi sub poza cu produse Danone? "Desi sint recomandate in reclame pentru faptul ca sint alimente sanatoase, iaurturile pot dauna clientilor care le consuma". Care le-ar consuma, dacă le-ar găsi, dacă ar fi. Mbleah.

 

Carevasăzică, două variante: e un caz nou de retragere de iaurturi, caz în care presa n-a învăţat nimic şi prezintă situaţia la fel de prăpăstios ca prima dată; e un articol vechi (la Monitorulcj.ro nu apare data pe fiecare articol), republicat din greşeală sub articolele noi, gen protestul de la RAT, care sigur fu ieri.


Până la urmă, orice produs poate dăuna. Dacă îl consumi cu cianură, de exemplu – sau dacă e expirat, ca un anume articol.

 

Bonus pentru cititori tehnici: fraţilor, s-a inventat funcţia de "şef de hotspot", via Gândul. "Primarul Clujului, Emil Boc, cel care va fi şeful hotspotului din
ianuarie
, intenţionează să orienteze antena spre Bulevardul Eroilor". Cum e, or fi alegeri, userii hotspotului fac referendum în decembrie şi dup-aia îi dau +voice şi +op lui Boc?


Gata, am făcut revista presei, să scot din ghiozdan un Danone Nutriday maaaare. În căşti, Lissie – Bright side (thank you, Mădălina!). This is the life, chiar şi la 6 jumate…

Povestea porcului revine

La sesizarea ZIARULUI Clujeanului, Protecţia Copilului a convins-o pe mama băiatului căzut în canal la începutul săptămânii să îl ducă la un control medical. De atâta sunt sigur, că în rest se pare că povestea asta a fost un caz specific de "precizia presei".

Continuă să citești Povestea porcului revine

Un băiat versus doi porci

„Precizia presei” revine: o poveste tragică din ZIARUL Clujeanului de
astăzi e subiect de comedie pentru Monitorul de Cluj.


Începem cu Monitorul: un copil a căzut într-un canal, împreună cu doi
porci. Copilul a fost scos de vecini, aşa că pe când au venit pompierii, au mai
luptat doar cu grohăitoarele, pe care le-au salvat în ceea ce ar putea fi „cea
mai haioasă operaţiune de salvare din acest an”.

Continuă să citești Un băiat versus doi porci

Când cititorul e editor

Gata publicate Nu lucraţi în presă? Gândiţi-vă că orice text pe care îl vedeţi în ziar a trecut pe la cel puţin trei oameni, din următorii: autorul (musai), un editor, corectura şi bunul de tipar. Lucrurile diferă foarte mult între redacţii, dar de obicei textele nu apar de capul lor. Problema e că uneori şi cei din lista de mai sus şi-au uitat capul pe-acasă.


Postul Coşmarul unui editor, episodul I (da, mai urmează şi al doilea, şi tot aşa) a cuprins perle găsite prin texte înainte să apară; adicătelea când m-am prins la timp. Criticul de presă Mircea vă invită însă acum la un periplu prin ţara textelor care au apărut deja prin ziare. Featuring: Adevărul, Academia Caţavencu, ZIARUL Clujeanului, Monitorul de Cluj, ZIUA, Realitatea TV şi… Neptun TV. Deocamdată.

Continuă să citești Când cititorul e editor