Pe noi când ne crede Primăria pe cuvânt?

La ultima şedinţă a Consiliului Local Cluj-Napoca, un proiect de hotărâre a fost aprobat „pe cuvântul” viceprimarului Radu Moisin, cu largul acord al opoziţiei altfel atât de ocupate să reclame „dictatura” şi „maşina de vot” ale PDL atunci când nimeresc pe la televizor.

Cazul, în fond, e banal: se vota PUD-ul pentru un sediu de firmă; propunerea venise cu aviz favorabil din comisie. Doar că dosarul era incomplet – nu exista acordul vecinilor, după cum a reclamat Gheorghe Vuşcan, PSD. Minuta şedinţei consemnează că viceprimarul Moisin şi-a cerut scuze şi a declarat că, de fapt, există toate acordurile necesare, dar că au fost omise din dosar. Consilierii, în frunte cu Vuşcan, au hotărât să nu mai aştepte să aducă cineva actul de la urbanism şi au votat: „îl mai credem odată, că l-am mai crezut şi altă dată”, a spus chiar contestatarul.

S-a votat, s-a trecut. În fond, era doar o problemă de adus o hârtie. Totul s-a rezolvat eficient, fără pierdere de vreme. Chiar dacă, câteva zile mai târziu, Mircea Jorj şi Steluţa Cătăniciu reclamau de zor într-o emisiune pe Alpha TV că nu se respectă legea în Consiliul Local Cluj şi că există hotărâri promovate „ilegal”.

De astfel de amnezii nu mă mai mir.

Întrebarea mea este când un cetăţean al Clujului, pe care nu îl cheamă – să zicem – Radu Moisin, va beneficia de aceeaşi încredere din partea autorităţilor locale. Când vom putea merge la ghişeu şi, dacă ne lipseşte un act, să ni se spună „vă credem”, nu să fim întorşi din drum?