Ultima porcărie electorală: Reporter special de Cluj

Reporter Special de Cluj

Reporter Special de Cluj este o nouă fiţuică electorală care se distribuie gratis în cutiile poştale ale clujenilor.

  • „Alin Tişe, stăpânul judeţului. Deturnare de fonduri şi abuz în serviciu la Consiliul Judeţean” – aţi auzit de fomfleu?
  • „Pe Băsescu îl aşteaptă un dosar penal” – păcat că nu se vor întâlni
  • „Atenţie! Băsescu vrea toată puterea pentru el” – dăăăăă
  • „Demagogie – numele tău este Băsescu”
  • „Băsescu, şeful găştii asfaltului”

Super-publicaţia este realizată de Erka Media Consulting, o firmă care se laudă cu „servicii complete şi profesionale de consultanţă media, politică şi PR”. I-auzi ce fac: „Deoarece ne ocupăm de probleme serioase, nu de false probleme; ele nu se bazează pe fabricarea unor realităţi fictive, ci pe folosirea faptelor concrete în crearea unor programe care au ca scop principal servirea interesului public”.

Pe ultima pagină din Reporter Special e reclamă pentru Mircea Geoană. Dacă PSD a dat bani pe aşa ceva, e clar de unde vine noţiunea „prostănacul”.

Totuşi, nu înţeleg la ce e bună hârtia asta nouă, Reporter Special. Ce, în campania asta n-au găsit destule ziare care să se vândă ieftin, sau pur şi simplu toate erau gata vândute pedeleilor?

MUNCA ALTORA :))  –  Cine e in spatele Reporterului special

Minciuna finală. Să le fie moţiunea uşoară

Întrerupem seria de transmisiuni din presă pentru un reportaj întârziat din politică. De fapt, postul ăsta e o răzgândire. Am scris deja de trei ori despre o moţiune de cenzură născută moartă, din cauză că mulţimea oamenilor politici şi cea a oamenilor de caracter au foarte puţine în comun.

PSD aproape că a reuşit să pară un partid de opoziţie. A anunţat moţiunea din august, ceea ce a asigurat două luni de dezbateri încinse şi reflectoare pe social-democraţi. A fost timp de declaraţii tăioase şi abordarea unei atitudini de opoziţie, o strategie bună la alegerile următoare.

Finalul a fost pe măsură de jalnic. Dar nu pentru că moţiunea a căzut, nu din cauza trădării transparente care a avut loc în rândurile social-democraţilor.

Continuă să citești Minciuna finală. Să le fie moţiunea uşoară

Cod roşu la Palatul Victoria?

Reîntoarcerea codului galben în sudul ţării riscă să bage toată ţara în cod roşu, cunoscut şi sub numele de cod „PSD la guvernare”. Geoană i-a cerut azi preşedintelui Băsescu, cu destul de puţină discreţie şi cumpătare, să-l numească premier.

Lipsesc câteva elemente. De exemplu, deocamdată avem un guvern care nu intenţionează să demisioneze, iar moţiunea de cenzură anunţată de PSD mai are ceva până când să fie votată. Nu doar pentru că sprijinul politic din partea altor partide e la fel de solid ca o frunză-n vânt, ci şi pentru că, în realitate, vorbim totuşi despre o moţiune care nu există.

Tot astăzi, secretarul general PSD, Titus Corlăţean, spunea că textul moţiunii va fi gata „în cel mult 10 zile”. În aceste condiţii, în care vorbim despre cereri formulate pe un document inexistent şi cu sprijin neconfirmat, cererile lui Geoană par mai degrabă un semn de disperare politică, decât unul de înţelepciune, mai curând o încercare de a ajunge din nou la ştiri, decât parte a vreunei strategii închegate.

Nu, nu, nu…

Mircea Geoană a arătat în seara asta ca un iepure plouat care încearcă cu disperare să se uşte dând din mustăţi. Tizul său, adică motanul meu Mircea, scotea din pălărie un discurs mai bun după ce a aflat că 75% dintre români au votat împotriva ideilor lui (evident, în cazul pisicii mele, voturile ar fi fost de 99% în favoarea lui, iar 87% ar fi venit şi cu cadouri la urnă).
Continuă să citești Nu, nu, nu…

Două remarci înţelepte

Curtea Constituţională a confirmat oficial că modificările la legea referendumului sunt de aplicabilitate imediată; prin urmare, în 19 mai, Traian Băsescu ar putea fi demis de majoritatea celor care vin la urne, şi nu din numărul total al românilor cu drept de vot.

 

Decizia confirmă poziţia PSD. Anterior, PD susţinuse că regulile nu se pot aplica la o campanie deja demarată, ci doar la cele viitoare. Fals, se pare. O comparaţie de efect a făcut însă preşedintele PD Cluj, Daniel Buda.

 

Continuă să citești Două remarci înţelepte

Dedicaţie de Ziua Muncii

mircea_geoana_1Raluca Stroescu este o tânără care a murit cu dosarele de la serviciu în braţe, iar colegii ei spun că a murit din simplă epuizare, constantă, produsă de un program de muncă dublu faţă de cel normal, de ani încoace. Ieri, dl Geoană i-a făcut un cadou Ralucăi, spunând că îi dedică ziua de 1 mai. Cum a sărbătorit preşedintele PSD ziua asta a muncii? Chemând românii la un miting cu mici şi bere plin de mesaje electorale. Asta a primit Raluca Stroescu ca dedicaţie de la PSD. Mici, bere şi promisiuni.

Continuă să citești Dedicaţie de Ziua Muncii

Forţa unor cuvinte

Nu cred că suntem întotdeauna conştienţi de schimbările pe care le putem produce un singur cuvânt. Ca să nu vorbesc de manipulări. Discriminările cele mai grave se pot naşte doar din limbaj, iar folosirea unui termen dintre cei mai simpli în locul altuia poate schimba nu doar sensul unui articol, ci pur şi simplu imaginea pe care o dăm cititorului şi percepţia acestuia.

 

Pe post de cobai într-un experiment de formulare, domnii Traian Băsescu şi Paszkany Arpad.

Continuă să citești Forţa unor cuvinte