În timp ce noi lucram

În timp ce oamenii muncii se aflau azi în fabrici, uzine şi birturi, românii de pretutindeni şi-au dat în cap ca să demonstreze că nu numai Garfield hates mondays.


Ştiri de luni:

 

  • Tânără amendată după ce a înscenat o agresiune ca să-i atragã atenţia iubitului (fata, hotărâtă, s-a automutilat cu o agrafă!)
  • Un tânăr care şi-a legat unchiul de un stâlp şi i-a dat foc a fost arestat pentru omor calificat 
  • Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva după ce o asistentă ar fi lovit un copil
  • Un poliţist de frontieră a împuşcat în picior un bărbat

 

De mâine e deja marţi (dacă citiţi asta pe mail, aţi scăpat).

 

Fărăniciolegătură: Descartes is sitting in a bar, having a drink. The bartender asks him if he would like another. "I think not", he says and vanishes in a puff of logic. 

Rieliti check

Doi ţigani s-au luat la bătaie, luni seara, în Floreşti. A venit şeful de post, le-a trântit o amendă pentru tulburarea liniştii publice de la prea mult tulburel şi i-a trimis acase. Cam atât.


Şi acum, varianta colegilor de trust de la Mediafax:

 

{xtypo_quote}Un conflict violent a izbucnit, luni seară, între mai multe persoane de etnie romă, în localitatea clujeană Floreşti, la faţa locului deplasându-se forţele de intervenţie rapidă din cadrul Poliţiei şi mai multe ambulanţ e SMURD, transmite corespondentul MEDIAFAX.Surse din Poliţie au declarat că romii se bat cu topoare şi furci.{/xtypo_quote}

 

Marţi vedem cine dă ştirile cum le primeşte şi cine le verifică sau dă un telefon măcar. A, oare sunt şi singurul care, în acest caz, n-ar spune că ăia doi sunt de etnie romă? 

Ceahlăul s-a bătut singură

S-a încheiat un weekend plin de fotbal. De exemplu, abia ce v-am spus că Teodora a ajuns la ZIUA şi fata şi-a făcut blog. Cred că s-a molipsit, că ZIUA e redacţia cea mai plină de bloggeri – ceea ce-i un punct în plus. Legătura cu fotbalul? Despre sportul ăsta scrie Teo în primul post.


Duminică seara, meciul CFR – Universitatea s-a terminat cu 2-0 şi un titlu pe măsură în Pro Sport: "Nicio surpriză". Mai ales, s-a terminat cu pumni mult sub media prognozată de cei care vedeau ditai războiul civil şi alte melodrame. Ca să marchez festiv momentul, am cocoţat porumbelul păcii pe o minge de fotbal în antetul acestui site.


ceahlauRecordul zilei vine însă de la formaţia Ceahlăul Piatra Neamţ, care a reuşit să bată pe teren propriu nu mai puţin celebra echipă Ceahlăul Piatra Neamţ, după cum am citit pe agenţia Mediahaz. Detalii în imagine.

 

 

Mediafax vs Rompres: depinde pe cine întrebi

"Precizia presei" revine cu un acelaşi accident produs din cauze complet diferite, în funcţie de agenţia de presă şi, probabil, de sursele ei.


Acord deplin între Rompres şi Mediafax: un cetăţean german a fost rănit grav. Mai departe, le dau cuvântul:MEDIAFAX:
Accidentul s-a produs pe D.N.
7, pe raza localităţii Blandiana, cetăţeanul german executând o manevră de
depăşire periculoasă
, intrând pe contrasens şi izbindu-se violent de un
microbuz care circula din sens opus.ROMPRES:
Aflat într-o avansată stare de oboseală, Ludwig Schild, în vârstă de 57
de ani, a adormit la volan, pierzând controlul autoturismului şi
intrând pe contrasens. Cetăţeanul german nu a reacţionat nici la
semnalele luminoase emise de şoferul unei autoutilitare care circula
regulamentar din sens opus. Şoferul autoutilitarei a reuşit să evite
coliziunea, nu însă şi conducătorul unui microbuz care circula în
spatele său.

 

Agenţiile revin apoi în spiritul deplinului acord şi colaborării dintre popoare, reuşind să cadă de acord asupra faptului că a fost nevoie de intervenţia echipelor de descarcerare ca să scoată neamţul din maşină.


Eu caut echipa care să scoată neamţul din fiecare jurnalist, precizia ei de treabă…

Precizia presei

Pasiunea pentru exactitate a presei româneşti a fost suficientă, ieri, cât să aflăm că generalii în rezervă Victor Athanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac au fost condamnaţi la câte 15 ani de închisoare, în dosarul Revoluţiei de la Timişoara. De aici încolo lucrurile diferă iar realitatea începe să depindă de sursa ştirilor.

Spre exemplu, la Europa FM am auzit cum decizia de ieri poate fi atacată cu recurs. Câteva ore mai târziu, văd pe Realitatea TV că verdictul cu pricina nu e definitiv pentru că poate fi atacat prin apel.

Sigur, esenţial e faptul că poate fi atacat, dar cât de mult contează detaliile atunci când eşti jurnalist?

Continuă să citești Precizia presei