Calcule sfinte

Zi de bilanţ post-pelerinaj: „zeci de mii” de oameni la Nicula, au zis Clujeanul şi România Liberă. „Peste 100.000 de mii”, licitează şi Radio Cluj plus Ziua de Cluj. Ceva mai matematic: „25.000” e varianta monitorcj-ului. Încurcate sunt numărătorile Domnului…

Trebuie să recunosc, îi admir pe cei cu credinţă tare. Cum ar fi Geoană. Care e convins că poate să devină premier, ba a mai zis-o şi public. Şi abia rosti cuvântul, că dinspre Cotroceni se auzi un hă-hă-hă de se sperie şi cucuveaua lui Harry Ion Iliescu. Hohot care cred, totuşi, că a fost provocat nu de ideea unui Geoană prim-ministru, ci doar de faptul mult mai banal că deocamdată Băse n-a primit nimic la schimb, într-un tradiţional troc politic. Oare ce preţ ar fi necesar să ajungă preşedintele de / pe hârtie al PSD la Victoria?

Eu am o singură idee. Îl pun prim-ministru dacă înconjoară de trei ori în genunchi palatul Cotroceni, ca pelerinii de la Nicula. De fapt, dacă mă gândesc bine la actualul preşedinte, asta ar trebui să fie probă eliminatorie pentru toţi „candidaţii”. Doar aşa, să fim sigur că nu ne trezim cu Tăriceanu 3.