Cum se strică corect un laptop

Nu mi-am scăpat laptopul pe scări. Nu mi-am scăpat cola pe laptop. Nici nu s-a umplut de păr de pisică (după cum veți vedea, nici nu avea cum!) și nici nu am fost cu el la plajă să îl șmirgheluiesc cu nisip.

Doar că laptopul meu nu se simțea de mult timp prea bine. Mai precis, se purta ca o navetă spațială. Navetă de bere spațială. Beată. Voiam să copiez un folder de poze? Suna de parcă urma să decoleze spre lună. Îl foloseam 2-3 ore fără pauză? Puteam închide centrala termică în casă, dădea atâta căldură încât devenise cel mai bun prieten al domnului motan Mircea.

Când în cele din urmă a cedat, l-am dus unui prieten: fie la reparat, fie la autopsie.

M-a sunat omul râzând în hohote: era prima dată în viața lui când vedea un laptop la care grila de aerisire din dreptul ventilatorului, locul pe unde trebuia să iasă aerul cald, era desenat pe carcasă, dar nu și DECUPAT. Altfel spus, laptopul era „sigilat” și nu avea nicio formă de aerisire. Le-a decupat omul manual, iar acum laptopul aproape că funcționează din nou (după un reballing al plăcii de bază). Probabil mai ține vreo două săptămâni.

Mulțumesc, ACER! Nu mi-am imaginat că faci laptopuri așa de bune încât rezistă doi ani în condiții în care ar fi trebuit să le distrugă într-o săptămână.

Dragilor, când vă cumpărați scule, aveți grijă să aibă toate găurile. Nu știi niciodată cine s-a îmbătat pe vaporul din China unde se fabrică astea!