Tweety dă din aripi online

Să dăm aşadar din aripi şi noi în semn de bun-venit pentru cel mai nou jurnalist clujean care s-a gândit că fără blog viaţa e tristă: Mădălina e online la http://tweetyshor.wordpress.com/, blog numit, dacă bine pricep, după o poreclă de prin liceu.


Ea zice că de plictiseală, dar după cum o văd că scrie de cu spirit, cred că e ceva mai mult de atât. Printre primele episoade, o super-poveste cu Vocea Plictisită de Centralistă Electrica pe care am avut plăcerea s-o auzim cu toţi în momente, let's say, întunecate ale existenţei noastre. Tâât, tââât, tââât…. 😀


Să citiţi cu plăcere!

Lui Walter Ghidibaca i-a dispărut oboseala în exclusivitate

Când Walter Ghidibaca s-a întors în România după opt luni de arest în Rusia, am spus că gestul lui de a refuza iniţial contactul cu mass-media şi a amâna conferinţa de presă este, pe undeva, firesc. Oboseala şi starea de tensiune acumulate pot fi înţelese şi e omeneşte să ne închipuim că omul avea alte priorităţi decât a vorbi cu ziariştii, chiar dacă şi el face parte, într-un fel, din breaslă.


M-am înşelat.

Continuă să citești Lui Walter Ghidibaca i-a dispărut oboseala în exclusivitate

S-a întors Ghidibaca, episodul 2: dar a plecat

Tocmai am terminat de vorbit cu nişte oameni foarte, foarte supăraţi, veniţi de pe teren. Motivul? Jurnalistul independent Walter Ghidibaca nu a mai apărut la conferinţa de presă promisă pentru astăzi, la ora 17. Colegul meu Remus spune că explicaţia oficială, dată de mama jurnalistului, este că acesta s-ar simţi rău şi ar fi obosit, de înţeles, într-un fel, după opt luni într-o colonie de muncă rusă. Unde, culmea ironiei, Ghidibaca nu a lucrat, pentru că nu avea drept de muncă în Rusia şi nu îl puteau "folosi" legal…


Păcat însă că jurnaliştii trebuie să alerge după un coleg de-al lor, pentru informaţii. Aseară, asta s-a întâmplat la propriu, pentru că a fost o cursă prin oraş, de citit în postul vechi:

Continuă să citești S-a întors Ghidibaca, episodul 2: dar a plecat

Quest to Build

un articol greu de scris, dar cu mulţumiri pentru Camelia în final, plus un îndrumar despre cum se pot fura subiecte din Cotidianul


Richard Quest pe şantierul HabitatRichard Quest este primul nume care îmi vine în minte când mă gândesc la CNN; e primul pe care l-am reţinut, acum mulţi ani, dintre toate figurile postului şi, cu siguranţă, o mare figură.


Este şi unul dintre jurnaliştii pe care îmi ziceam de mult că mi-ar fi plăcut să-i întâlnesc (şi să le fur slujba). În fond, rar vezi un om care merge mai des cu avionul decât Emil Boc! Aşa că finalul săptămânii trecute a fost, din acest punct de vedere, perfect, după ce Richard Quest a venit pe şantierul Habitat pentru Umanitate Cluj şi a pus mâna pe ciocan. Sau aproape perfect, că nu lucrez (încă!) la CNN. 


Nu am povestit până acum despre această întâlnire, aşteptând să apară articolul în ZIARUL Clujeanului. Aşadar:

Continuă să citești Quest to Build

Richard Quest (CNN) construieşte case la Cluj

Una din imaginile emblematice ale postului CNN, jurnalistul Richard Quest, este astăzi la Cluj-Napoca, în dublu scop: profesional şi umanitar. El participă la construirea unei case pentru o familie cu venituri reduse, pe şantierul Habitat pentru Umanitate Cluj. Richard Quest realizează o emisiune despre arhitectură şi vrea să participe la ridicarea unei case "mai puţin spectaculoase decât lucrările marilor arhitecţi întâlniţi, dar extrem de preţioase pentru familiile nevoiaşe care vor beneficia de ele".

 

Dincolo de lecţia de jurnalism pe tema "cum se abordează un subiect", vizita lui Richard Quest ne arată unul din cele mai mari paradoxuri de pe şantierul Habitat, o asociaţie care a construit deja zeci de case pentru familii sărace.

Continuă să citești Richard Quest (CNN) construieşte case la Cluj