Ce îți propui pentru 2014? Concurs cu #rezolutiidinamice

idei-de-cadouLa fiecare final de an citesc liste: ce au reușit oamenii în anul încheiat, ce își propun pentru cel care vine. În fiecare an, am lista mea. De vreo doi ani, sunt câteva elemente care se repetă:

[lists style=”style_ul_1″]

  • să reînvăț pian (ca lumea, nu chici cutio torco, șefuleșe forco – prietenii știu ce-i aia – am început)
  • să învăț chitară (primele două acorduri ajung pentru vreo 500 de melodii, dar mai vreau – caut profă mișto)
  • să învăț germană (peste nivelul de a întreba în IKEA „unde sunt picioarele de la biroul ăsta” – das ist auch gut)
  • să învăț să călăresc (Shakira, Shakira!)
  • să trăiesc mult, mult mai sănătos (fără să renunț la Cola)
  • să ajung pe locul I în Zelist… a, pardon, asta e luată!

[/lists]

… și încă vreo câteva pe care nu le scriu aici până nu se întâmplă, că ptiu, să nu le deochi.

Pentru cei care încă nu și-au împlinit toate rezoluțiile de anul trecut, nu-i târziu nici în decembrie: Iulius Mall are un concurs care vine la fix pentru cei care vor să înceapă, acum pe ultima sută de metri, lucruri pe care nu merită să le amâni pentru 2014.

Intră pe Facebook, dă share afișului campaniei și scrie pe hashtagul #rezolutiidinamice ce îți propui tu pentru anul viitor. Poți câștiga abonamente la sală (fără sport e greu să trăiești sănătos!) și pachete de nutriție și dietetică.

Detalii, pe blogul Iulius Mall! Eu mă duc să șterg de praf pianul!

Noroc că nu fac eu lista lui Moș Crăciun

Iulius Mall CraciunCumpărăturile mele de Crăciun se desfășoară în felul următor:

1. îmi bat capul vreme îndelungată cu lucrurile pe care vreau să le cumpăr și destinatarii cadourilor
2. fac o listă cu toate cadourile pe care trebuie să le cumpăr
3. caut un loc în care să le găsesc pe toate, să nu fug prin tot orașul
4. merg la cumpărături
5. vin acasă și îmi amintesc ce am uitat să scriu pe listă
6. merg la cumpărături
7. repet pașii 4-6 până am părul alb ca Moș Crăciun.

Important de aici, oricât de priceput aș fi la făcut liste, e să cumpăr dintr-un loc în care le găsesc pe toate. La Iulius Mall am cel puțin două avantaje: au parcare acoperită, așa că dacă începe să ningă nu mă lupt cu nămeții, și în timp ce-i cadorisesc pe alții mă înscriu și la concursul lor de sărbători, că nu mi-ar strica nici casă, nici mașină.

Casa și mașina nu sunt pe lista mea de cumpărături, dar sunt pe lista de cadouri de la Iulius Mall: toate bonurile de cumpărături în valoare de cel puțin 100 de lei participă la o tragere la sorți, iar doi clujeni vor putea câștiga un apartament super-finisat și respectiv un Volkswagen Tiguan. Primii 100 de clienți care cumpără de 100 de lei în fiecare zi primesc premii instant, la Centrul info.

Țineți-mi pumnii, aș vrea să câștig apartamentul și să ies la pensie din închirieri imobiliare!

 

Miezul nopții începe la ora 19. Cu reducere!

„Veniți la miezul nopții” e evenimentul în care, pentru a șasea oară, Iulius Mall Cluj stă deschis noaptea și combină reducerile din magazine cu evenimentele organizate pe scenă și premii pentru cumpărători.

În 9 noiembrie, miezul nopții începe la ora 19; pentru partea de scenă sunt responsabili Smiley, Cătălin Măruță și Andreea Bănica, iar pe premiile serii le cheamă iPhone 5s (și sunt 5 în total). Despre reduceri mi-ar trebui încă un blog jumate să scriu, deci profit de faptul că o poză face cât 1000 de cuvinte.

Dar 70% reducere la un magazin de costume și sacouri înseamnă că și eu trec pe acolo. O reducere de 5% la orice cumpărături din Auchan e o diferență pe care o simți într-un buget lunar. Pentru restul prescripției medicale, consultați cu atenție prospectul:

 

Bonton pe ponton: concert între lacuri şi operă în parc

afis Iulius ParcÎmi plac la nebunie concertele de muzică clasică în aer liber şi cred că şi muzica de operă sună diferit în ambianţa potrivită. Cu privire la balet, mă abţin 🙂

Mă bucur să vă pot invita la un eveniment care îmbină patru elemente care merg bine împreună: muzica clasică, opera, baletul şi ambianţa naturală. Artiştii sunt cei ai Operei Române din Cluj, iar evenimentul este redeschiderea parcului din Gheorgheni. De acum, îi vom spune Iulius Parc, nu ca să se potrivească cu mallul de lângă, ci ca să ne mai amintim şi cine chiar s-a ocupat de reamenajarea zonei. Declaraţii au făcut mulţi!

Poate ştiţi ce era acolo: nişte bălţi unde, dacă eram broască, nu mi-aş fi lăsat mormolocii să se joace. Acum, arată ca un parc care îşi merită locul în Cluj, mai prietenos cu pietonii, cu 18.000 de specii de plante şi arbori, cu 10.000 de metri pătraţi gazon ca-n filme, sistem de irigaţii şi un debarcader modern. În plus, zona va fi bine luminată, ca în cazul în care scoatem o domnişoară pe acolo să nu mergem cu frica-n sân, ci cu mâna-n s… dar divaghez.

Mai bine veniţi şi voi să vedeţi cum arată Iulius Parc şi să îmi spuneţi după cum vi se pare. Deschiderea are loc miercuri, 23 octombrie, ora 15. Dacă sunteţi la serviciu, daţi oricum o tură pe acolo data viitoare când vă faceţi cumpărăturile.

Acum mai trebuie să vedem cine sponsorizează Parcul Feroviarilor şi alte 2-3 zone din Cluj în care nu e o idee bună să te plimbi. Poate deschide Iulius nişte filiale?

Dacă ești foarte hipster…

iulius…am concursul perfect pentru tine. Mă rog, hai să-ncepem cu premiile care-s bune pentru toată lumea și păstrez cireașa de pe tort la final.

Cum sună excursii la Berlin, Barcelona sau Londra? Nu ziceți „bine”, că vorbesc la propriu: la Berlin sună Lil Wayne în 30 octombrie, la Barcelona sună Bruno Mars pe 14 noiembrie iar la Londra sună Will I Am pe 5 decembrie.

Poți ajunge la concert, cu 2 bilete plătite, plus transport cu avionul și cazare pentru trei nopți la hotel – incluse, dacă ai înțelepciunea de a păstra bonul după ce-ți faci cumpărăturile la Iulius Mall și îl duci la centrul info, ca să intri în tragerea la sorți (pentru cumpărături de minim 100 de lei, adică și dacă îți faci numai aprovizionarea pe o săptămână).

Dacă însă de 100 de lei îți iei rame mai groase la ochelari, sunt convins că alt premiu o să îți placă, pentru că cele trei premii mari nu sunt singurele: alți trei câștigători vor primi pachete de relaxare, incluzând o canapea Aramis Feeling și… și… un Pegas Strada, dude!

Chestiunea asta mi se pare cea mai tare: Pegasul din copilărie să revină atât de tare la viață încât azi să fie suficient de dezirabil și să-l văd premiu într-un concurs. E drept, publicul s-a schimbat.

Dar, oricât de strâmți ai purta pantalonii și de groase ramele, bonul fiscal a devenit ceva mai valoros 😀

 

Drumul spre școală trece pe la mall

backtoschoolLa începutul fiecărui an școlar, era mare competiție în ghiozdane: al cui e mai frumos, mai interesant, mai tare. Țin minte că am câștigat într-un an pentru că aveam un ghiozdan numai bun de dat copilului care își scăpa zilnic stiloul drept în peniță.

Ghiozdanul ăla era pentru alte ghiozdane cum e Dacia Break pentru alte mașini: dacă dădeai în el te răneai la mână. Din ceva plastic tare, era destul de solid încât să încap și eu în el când mă căram la școală. Un Chuck Norris al ghiozdanelor, a făcut ravagii vreme de vreo doi ani. Uneori, la propriu, pentru că atunci când zic că „ne băteam în ghiozdane”… chiar asta vreau să zic.

Azi până și ghiozdanele se creează pe Facebook. Oamenii la care merg de fiecare dată când vreau bibliorafturi, plicuri, pixuri și nenumărate feluri de hârtie, adică IPB, au deschis recent un magazin în Iulius Mall și sărbătoresc începutul școlii cu un concurs: o aplicație de Facebook prin care creativii își pot personaliza ghiozdanul. Cei mai creativi vor primi premii zilnic, de-acu până în 16 septembrie. Aplicația e aici, distracție plăcută!

Iulius Mall se încăpățânează cu premiile și caută trei persoane pe care să le trimită la Viena în „Minopolis”, orașul copiilor. Acolo, cei mici vor descoperi un loc magic, cu 25 de „staţii” în care pot experimenta anumite meserii. Intră în cursă toți cei care fac cumpărături de 100 de lei de oriunde din Iulius, în timp ce primii care depășesc suma zilnic iau premii instant.

Când eram mic, ultimele zile de vacanţă erau cele mai prețioase. Altfel trecea timpul! Ca să aibă distracție la maxim fără să meargă la Bamboo, pruncii de azi pot participa pe 14 şi 15 septembrie, între orele 17.00 – 20.00, la atelierele ştiinţifico – fantastice susţinute de „Profesorul Trăsnit”.

Prichindeii vor lansa rachete, vor face experiemente amestecând substanţe, se vor juca cu diferenţele de presiune şi cu electricitatea statică şi se vor amuza de stângăciile savantului. Laserele, generatoarele de plasmă şi curent, aparatele de distilat şi gheaţa carbonică sunt câteva dintre „jucăriile” care vor crea un cadru special pentru năzdrăvani.

Man, I wish I was ten years old again!

Promoterița asta n-a avut noroc

Le știți pe fătucile alea care vă abordează la diverse raioane din supermarketuri ca să gustați parizel, să încercați noul iaurt sau să vă recomande ele un detergent bun? No, io aș prefera să nu le știu. Și încerc să fiu amabil cu ele, încerc, dar sunt momente în care și-o cer cu lumânarea și mă mai și prind când nu trebuie.

Zilele trecute în Auchan-ul din Iulius Mall, a avut una ghinionul să mă abordeze fix în locul în care un bărbat intră ninja-style și ar vrea să iasă tot ca Moș Crăciun pe horn, între transparent și invizibil: raionul de cosmetice. Trimis în misiune să reperez nuanța țâșpemiipatrusute de fond de ten, ultimul lucru pe care mi l-am dorit a fost o lungă discuție cu domnișoara promoter despre diverse opțiuni pentru fondul de ten; eu îi spuneam că nu știu și n-am de ce ști să le aleg, ea încerca să mă învețe cum.

Și simțeam că mă urc pe pereți, încercam să-mi mențin calmul, voiam să răspund politicos, dar când m-a întrebat:

– Mie ce nuanță de fond de ten credeți că mi s-ar potrivi?

… a ajuns cuțitul la os, motiv pentru care: pisi, oriunde ai fi, îmi cer scuze, dar nu m-am putut răbda.

– Cu Ceresit ați încercat, domnișoară?!

3413Ulterior, am terminat rapid partea plicticoasă a cumpărăturilor și m-am avântat în restul lui Iulius Mall, începând cu Massimo Dutti, ca să știu o treabă. Unul din lucrurile care mă calmează rapid e să știu că sunt reduceri de la 30 la 70% la o mare parte din magazinele în care chiar îmi pot găsi chestii faine. Vă mai recomand totuși ceva: ca să evitați discuțiile lungi, citiți înainte lista de reduceri de pe blogul Iulius Mall.

A ieșit soarele, urmează distracția

Știți ce fac ăia care se plângeau de ploi cu trei săptămâni în urmă? Se plâng de căldură. Noi, restul, ne distrăm pe orice vreme – deși recunosc că soarele și căldura asta sunt exact cum îmi plac și chiar încep să ating un grad acceptabil de roșu.

Pentru cei care, ca mine, își iau telefonul oriunde – chiar și la plajă – sau pentru cei care stau pe laptop de acasă, lungile momente de întors la soare sau cu scaunul la birou se pot compensa cu o activitate plăcută: câștigatul de premii.

Cei mai activi fani de la pagina de Facebook Iulius Mall (după like, share și comentarii) vor câștiga zilnic pachete de vară de la Avon și vouchere cadou de la Triumph (ceea ce mă asigură că băieții vor intra în concurs, să-i aleagă domnișoarei ținuta).

Aș zice că îmi pare rău de cei care, pe vremea asta superbă, stau în birou și numără comentariile, dar totul e printr-o aplicație prietenoasă și ușor de folosit de toată lumea. Spor la comentat și baftă la câștigat!

Dacă ți-ai putea alege o vacanță…

kilometri de vacanta… unde ai merge? Plaje izolate de lume, unde doar soarele să-ți țină companie, stațiuni de familie, capabile să țină copiii ocupați (pentru că e greu să petreci timp cu copiii), sau destinații populare, unde mereu găsești o petrecere în toi?

Pentru mine, răspunsul depinde de când mă întrebi: după o zi lungă petrecută la soare în grădină, cu siguranță aleg party-ul. Imediat după muncă, deja văd plaja și încerc să-mi amintesc unde am ascuns lada frigorifică.

Prin urmare, rar mă tentează excursiile oferite ca premiu, fiindcă acolo deja ți-a ales cineva programul – și, uneori, mai cautăm la dinți și calul de dar. Acum am găsit însă soluția: un concurs care are ca premiu trei vacanțe diferite.

Clienţii care fac cumpărături de minimum 100 de lei din magazinele Iulius Mall intră în cursa pentru câştigarea unor sejururi diferite: o excursie romantică alături de persoana iubită în Phuket (Thailanda), o aventură alături de alţi trei prieteni la Miami (Florida) sau o vacanţă în familie în Antalya (Turcia). Câștigătorii vor fi anuntați pe 30 iunie, la ora 18.

Cum iar mi-am pierdut cureaua, cred că mă duc prin Iulius. Și dacă am nevoie de o curea, poate îmi iau și niște cămăși, că n-am chef să calc. Ne vedem în Miami!

Duelul weekendului: Mihai Prodan vs. Andreea Raicu

bigbroSâmbătă am fost la întâlnirea Andreei Raicu cu clujenii, înainte de lansarea blogului de fashion al Iulius Mall; întâlnire la care presa a fost reprezentată de Mihai Prodan, de la Ziua de Cluj. Prodan a întrebat-o – în calitate de expertă în fashion – ce părere are despre tragedia din Bangladesh, unde 300 de muncitori prost plătiţi au murit într-o fabrică de confecţii care s-a prăbuşit pur şi simplu peste ei.

Și am asistat la un „duel” foarte interesant între Mihai, un ziarist care ştie mirosi subiecte, şi Andreea, pe care întrebarea a pus-o vădit în încurcătură.

Trecem peste faptul că e ca şi cum m-ar întreba pe mine, ca blogger pe WordPress, ce părere am de un incendiu la sediul Automattic. Era un prilej bun de a scoate un articol citit și, dacă aș fi șeful lui Prodan, i-aș da o primă. Dar pentru toți ceilalți cititori, dați-mi voie să scriu pe colțul meu de internet că dialogul redat de Ziua n-a avut loc.

Din articol reiese că atitudinea ei față de moartea unor oameni s-ar fi rezumat la cuvintele: „sunt decizii de business”. Evident, moartea nu e o decizie, deci e clar că replica e răspuns la altă întrebare: cuvintele astea le-a zis când a fost întrebată de adaosurile comerciale din magazinele de modă. Atunci a zis și că putem alege să nu cumpărăm produsele care ni se par scumpe.

Cel puțin, Mihai nu inventează. Chiar dacă nu sunt de acord cu modul în care a reprodus discuţia, măcar n-a dat-o pe adjective. Las’ că avem Libertatea pentru asta; tabloidul a preluat articolul și l-a adaptat în stil propriu. ABC-ul manipulării: punem o poză în care Andreea să pară „dură”, ca să dăm de înțeles că asta i-a fost atitudinea. Funcționează întotdeauna, asociem ce vedem şi ce citim, chiar ştiind că poza nu-i de acolo. Titlu:  „DECLARAȚIA ȘOCANTĂ a ANDREEI RAICU, după ce 300 de muncitori au murit într-o fabrică de confecții”. Textul: „Prezentă la Cluj, Andreea Raicu a făcut o declarație care i-a lăsat pe toți cu gura căscată”.

Insist: eram acolo. Și nu căsca nimeni gura, decât ca să savureze cafeaua de la Starbucks. Atitudinea „cinică”, „rece” sau „șocantă” a Andreei Raicu n-a existat – decât dacă ne referim la faptul că n-a izbucnit instant în lacrimi.

Ştiţi care-i geniul meseriei de ziarist? Raicu a fost întrebată: „nu i-ar putea plăti pe ăia mai mult și să-și taie adaosul?”. Ea a ales să zică: „e decizia lor de business, iar cumpărătorii pot alege”. Putea să zică „ba da”. Și atunci articolul ar fi fost: „Andreea Raicu, REVOLTATĂ de adaos-urile din lumea modei!”. Adică la fel de fals.

Una peste alta, un lucru e clar – toţi comentatorii, cu mine cu tot, scriu despre subiectul ăsta de pe laptopuri sau calculatoare produse la mama naibii, de muncitori plătiţi cam ca ăia care ne fac şi hainele – prost spre deloc. Şi da: dacă acele fabrici n-ar exista, ţări întregi ar rămâne fără marii angajatori, care dau salarii mici şi fac profituri mari. Doar că până acu` nu era Raicu de vină.

Dacă vrem să schimbăm ceva în sistemul ăsta, ar trebui să facem exact ce-a zis Andreea Raicu: să nu cumpărăm produsele prea scumpe (din cauza adaosului). Luați hand-made, sau căutați modă sustenabilăIar dacă vă mai miră modul în care se umflă subiectele sau cât de atent se verifică informația, vă mai dau un indiciu: Libertatea dă link spre Ziua de Cluj cu textul „ziaruldecj.net”. Care nu există!

libertatea