Drumul spre școală trece pe la mall

backtoschoolLa începutul fiecărui an școlar, era mare competiție în ghiozdane: al cui e mai frumos, mai interesant, mai tare. Țin minte că am câștigat într-un an pentru că aveam un ghiozdan numai bun de dat copilului care își scăpa zilnic stiloul drept în peniță.

Ghiozdanul ăla era pentru alte ghiozdane cum e Dacia Break pentru alte mașini: dacă dădeai în el te răneai la mână. Din ceva plastic tare, era destul de solid încât să încap și eu în el când mă căram la școală. Un Chuck Norris al ghiozdanelor, a făcut ravagii vreme de vreo doi ani. Uneori, la propriu, pentru că atunci când zic că „ne băteam în ghiozdane”… chiar asta vreau să zic.

Azi până și ghiozdanele se creează pe Facebook. Oamenii la care merg de fiecare dată când vreau bibliorafturi, plicuri, pixuri și nenumărate feluri de hârtie, adică IPB, au deschis recent un magazin în Iulius Mall și sărbătoresc începutul școlii cu un concurs: o aplicație de Facebook prin care creativii își pot personaliza ghiozdanul. Cei mai creativi vor primi premii zilnic, de-acu până în 16 septembrie. Aplicația e aici, distracție plăcută!

Iulius Mall se încăpățânează cu premiile și caută trei persoane pe care să le trimită la Viena în „Minopolis”, orașul copiilor. Acolo, cei mici vor descoperi un loc magic, cu 25 de „staţii” în care pot experimenta anumite meserii. Intră în cursă toți cei care fac cumpărături de 100 de lei de oriunde din Iulius, în timp ce primii care depășesc suma zilnic iau premii instant.

Când eram mic, ultimele zile de vacanţă erau cele mai prețioase. Altfel trecea timpul! Ca să aibă distracție la maxim fără să meargă la Bamboo, pruncii de azi pot participa pe 14 şi 15 septembrie, între orele 17.00 – 20.00, la atelierele ştiinţifico – fantastice susţinute de „Profesorul Trăsnit”.

Prichindeii vor lansa rachete, vor face experiemente amestecând substanţe, se vor juca cu diferenţele de presiune şi cu electricitatea statică şi se vor amuza de stângăciile savantului. Laserele, generatoarele de plasmă şi curent, aparatele de distilat şi gheaţa carbonică sunt câteva dintre „jucăriile” care vor crea un cadru special pentru năzdrăvani.

Man, I wish I was ten years old again!