Răzbunareeeeeeeee

Miroase a sângeeeeeeee. Clienţii care s-au săturat de serviciile UPC ca de mere pădureţe uşor viermănoase, lăsate la fezandat într-o baligă, se vor trezi azi cu un zâmbet larg pe buze: directorul general UPC România va fi schimbat, a anunţat în premieră Ziarul Financiar! Încă nu e oficial, dar aşteptăm cu drag.Dana Stoica
cea fără internet din prostia UPC, asta e pentru tine! Tanti cu care m-am întâlnit la casierie, când eu plăteam abonamentul şi tu veneai să le dai modemul de cap, răzbunare! Modemul meu UPC care te blocai de două ori pe zi din cauza semnalului prost de pe cablu: chiar, tre să te duc înapoi cândva…


Aşadar, veşti bune: s-au prins americanii de la Liberty că în România UPC nu creşte destul. Sper că următorul expat care o să conducă firma va avea destul bun simţ cât să priceapă că nu păstrezi clienţii cu reclame, ci cu servicii care, hm, poate chiar funcţionează! Internetul de 6 mega de la Romtelecom dă clasă ăluia de 20 de mega de la UPC.


Acestea fiind spuse cu o satisfacţie deosebită, vedeţi ce scrie Ziarul Financiar şi, din Clujeanul, istoria sesizărilor la adresa UPC.

New media – o privire din SUA

Abia peste 10 ani va fi online reclamă cât e azi în print, iar
ziarele locale nu vor avea resursele ca să facă jurnalism de
investigaţie adevărat, de genul celui care influenţează politica. În
schimb, o vor face bloggerii. Sunt câteva dintre ideile lui David
Vaina, research associate la Project for Excellence in Journalism.

 

Le-am aflat marţi, când am participat pentru prima dată la una
din sesiunile de chat organizate de U.S. Department of State, întâlniri
cu oameni consideraţi experţi în domeniul lor. David Vaina a fost
invitat să răspundă la întrebări despre "New Media versus Old Media".
Titlu clasic, dar idei care merită reţinute. David Vaina a vorbit pe
baza experienţei din SUA, dar cred că e uşor de văzut cum se aplică la
noi.

 

Pentru cei care nu sunt plictisiţi de o privire în viitor, selecţiile mele, în traducere liberă, sunt în articolul pe larg.

Continuă să citești New media – o privire din SUA

Iaurt toxic vs. articol expirat

iaurt-monitorulRecunosc – 6 dimineaţa nu e ora la care sunt maxim de logic. Şi totuşi.


În timp ce fac revista presei, aflu de pe monitorulcj.ro de astăzi (? – un semn de întrebare care va fi explicat, răbdărele), că, supriză, avem "Substante toxice in iaurturile de fructe", respectiv "Produse Danone retrase de pe piata". Iar? 

 

Să zicem că ar fi aşa. În condiţiile în care lead-ul îmi spune clar "la
Cluj nu a fost gasit, insa, iaurt infestat
", ce putem citi sub poza cu produse Danone? "Desi sint recomandate in reclame pentru faptul ca sint alimente sanatoase, iaurturile pot dauna clientilor care le consuma". Care le-ar consuma, dacă le-ar găsi, dacă ar fi. Mbleah.

 

Carevasăzică, două variante: e un caz nou de retragere de iaurturi, caz în care presa n-a învăţat nimic şi prezintă situaţia la fel de prăpăstios ca prima dată; e un articol vechi (la Monitorulcj.ro nu apare data pe fiecare articol), republicat din greşeală sub articolele noi, gen protestul de la RAT, care sigur fu ieri.


Până la urmă, orice produs poate dăuna. Dacă îl consumi cu cianură, de exemplu – sau dacă e expirat, ca un anume articol.

 

Bonus pentru cititori tehnici: fraţilor, s-a inventat funcţia de "şef de hotspot", via Gândul. "Primarul Clujului, Emil Boc, cel care va fi şeful hotspotului din
ianuarie
, intenţionează să orienteze antena spre Bulevardul Eroilor". Cum e, or fi alegeri, userii hotspotului fac referendum în decembrie şi dup-aia îi dau +voice şi +op lui Boc?


Gata, am făcut revista presei, să scot din ghiozdan un Danone Nutriday maaaare. În căşti, Lissie – Bright side (thank you, Mădălina!). This is the life, chiar şi la 6 jumate…

7 motive pentru care ziarul tipărit bate online-ul

Mi se tot explică de vreo două zile ce bun e un ziar tipărit şi cum nu va dispărea el vreodată. Eh, de parcă nu scriam ieri că şi copiii mei vor citi ziare. Regret şi eu ediţia tipărită, dar când pui în balans costurile şi profitul, într-un trust care nu trăieşte pe banii nimănui, n-are alte afaceri în afară de media şi nici partide de susţinere, concluzia e simplă.


Dar, pentru toţi fanii ziarului de hârtie, iată şi nişte motive pentru care print-ul bate online-ul.

Continuă să citești 7 motive pentru care ziarul tipărit bate online-ul

Ofer gratuit sesiuni de terapie

… dar pentru free hugz încercaţi totuşi alături. 

 

Anunţul că ZC devine primul ziar exclusiv online a surprins pe multă lume. În numai câteva ore am auzit, cred, mai multe scenarii – teorii – conspiraţii decât în ultimul an la un loc. Că se închide de tot, că plecăm toţi la New York Times. Numai că vine Sârbu să schimbe mocheta din redacţie n-am auzit încă. Şi oricum mocheta e nouă.


Şi eu regret ediţia tipărită, dar e o nostalgie "la sentiment", că dacă judecăm raţional… înspre online merge toată presa. Pur şi simplu mă bucur că voi fi de la început în prima echipa din România care încearcă experimentul ăsta. Şi schimbarea asta nici nu înseamnă că print-ul va fi complet abandonat de noi. Sunt convins că şi copiii mei vor citi ziare tipărite, deşi probabil nu vor fi tipărite ca astăzi.

Continuă să citești Ofer gratuit sesiuni de terapie

Ziarul Clujeanului se mută online

Ne facem casă nouă: din iunie, ZIARUL Clujeanului va apărea exclusiv pe internet – primul ziar local de acest gen şi un experiment – chiar un risc, aş zice – pentru piaţa de publicitate online.

 

Ultimul număr tipărit din ZIARUL Clujeanului va apărea în 8 iunie. Din 9, vom merge în continuare la serviciu, dar nu vom mai fi legaţi de constrângerile tiparului. Prin urmare, evenimentele vor apărea pe site în timp real sau cât de omeneşte posibil de repede, nu a doua zi.

Continuă să citești Ziarul Clujeanului se mută online

Internetul de stat

Ceea ce face cel mai bine statul român este, fireşte, să stea. Inclusiv în cel mai dinamic domeniu de pe lume, adică internetul. Credeaţi că doar publicaţiile britanice au probleme? Da' de unde… stai că ne arată tata Guvernul României cum se face cu adevărat un site neprofesionist.

Continuă să citești Internetul de stat

Avem net. Cum procedăm?

The stupid side of LondonTot încercând să mă hotărăsc asupra licenţei pe care să o aplic conţinutului de pe acest site, am citit foarte mult paginile alea pe care nu le citeşte nimeni: termeni legali, copyright etc. de la alte site-uri.


Premiul pentru cei mai tembeli termeni şi cele mai scărmănate condiţii le încasează peste veveveu site-ul celebrei publicaţii "This Is London". V-aş da link către ei, dar din păcate acest lucru îmi este interzis de licenţa lor:

Continuă să citești Avem net. Cum procedăm?