O zi obişnuită din viaţa unui jurnalist în vremea crizei. Prima şedinţă începe la ora 9 şi jumătate; printre subiectele de pe agenda zilei nu se numără şi anunţurile apărute la mica publicitate, conform cărora calculatoarele pe care se scrie în redacţie sunt scoase la vânzare.
Când şedinţa se încheie, ziariştii nu ştiu că se ridică de pe scaune care, teoretic, sunt deja sub sechestru. Nu le-a spus nimeni oficial, iar bănuielile fiecăruia nu se discutau la ţigară.
La ora 10, apare un tip. „Am venit pentru licitaţie… a lu’ domnu’ Vitoc. Aici sunt bunurile alea de vânzare?”, întreabă. Secretara îl trimite, prin urmare, jos, la domnul Vitoc.
În redacţie, munca continuă. Ziua se apropie de final, articolele se scriu şi se predau ca de obicei. Nu se vinde nimic din tot ce era de vânzare.
Acum, oamenii ştiu că lucrează la calculatoare care se pot vinde oricând, ca să plătească datoriile ziarului. Dar cum să-i mare mire asta pe jurnaliştii care în ultimele două luni au luat bani o singură dată, o jumătate de salariu, înainte de Crăciun?
Aţi urmărit producţia „La licitaţie”, pusă în scenă la Mediamira Editura S.R.L., în sediul Informaţiei de Cluj Regia: Ionel Vitoc (apare şi în rolul protagonistului nevăzut). În rolul datornicilor: Valentin Nica şi Nicolae Badiu.
Caietul de sală mai precizează că apariţia săptămânalul Informaţia de Cluj nu va apărea săptămâna viitoare tipărit. Se amână. Deocamdată.