S-a închis Cluj Expres

cluj-expresColegii din redacţia Cluj Expres au fost anunţaţi astăzi, în jurul orei 13, că publicaţia la care lucrează nu mai apare. De mâine. O parte din oameni vor fi daţi afară.

Rămâne varianta online, clon.ro.

Cluj Expres se distribuia gratuit, zilnic, dar de câteva luni deja nu mi s-a mai întâmplat să văd vreun distribuitor prin oraş sau să văd un ziar lăsat prin autobuz. Nu am văzut personal ultimul SNA, dar înţeleg că Cluj Expres tocmai trecuse pe primul loc.

Reţeaua Inform Media, de care ţinea Cluj Expres, a făcut aceeaşi mişcare şi la Hunedoara, unde s-a închis Hunedoara Expres, cu aceeaşi graţie: angajaţii au fost anunţaţi printr-un email, scria Denisuca. Atunci, au fost daţi afară toţi cei care lucrau pe ediţia tipărită şi au rămas doar angajaţii ediţiei online. Sper să nu se facă aceeaşi mişcare şi la Cluj, pentru că în caseta de redacţie doar doi oameni din nouă apar ca responsabili de online. La Cluj se va face o restructurare, o parte din oamenii ediţiei tipărite vor rămâne să lucreze la portal, dar nu toţi.

I-am întâlnit pe aproape toţi redactorii de la Cluj Expres pe şantierul Habitat, când au ajutat la construcţia casei Andronesi. Le ţin pumnii şi le doresc şefi mai buni.

UPDATE:

A scris şi Vasile Racoviţan despre închiderea ziarului, aici.

Conform unui articol nesemnat din Ziua, au fost concediaţi zece din cei 14 angajaţi. Corespunde cu ceea ce mi-au spus oamenii de acolo.