Cât costă limba română?

Anunt la KauflandCe salarii cer oamenii care chiar ştiu româneşte, având în vedere că nu îşi permite nimeni să-i angajeze? Nu e vorba de unul care să ştie să facă diferenţa între şapte feluri de pronume şi articole; doar un om care să scrie decent în limba lui maternă, adică fără „noştrii”, „va devenii” sau monstruleţi de formulare care arată că sintaxa e o artă misterioasă, practicată lângă un castron cu poţiune de mătrăgună.

Mare criză de gramatică traversăm, dacă de la Kaufland la Volvo şi trecând prin mai toate reclamele la jocuri online, scrierea corectă în româneşte este un mister. Dar pun pariu că toţi cei care au făcut reclamele / site-urile / anunţurile de mai jos au cerut o căruţă de bani, pentru că ei sunt experţi în promovarea pe internet sau mai ştiu eu ce artă 2.0, chiar dacă nivelul lor de română e la -1.

Volvo site Travian banner khan wars

 

Imnul României, falsificat la Cotroceni

Partea cu imnul e mai la coadă, să citiţi Măriile Voastre (precum şi Danele, Mirelele şi foştii cetăţeni suspendaţi sau demisionaţi) cu atenţie până acolo.


Cineva s-a exprimat odată foarte delicat, spunând că, în frazele nu-ştiu-cui, negocierile dintre subiect şi predicat nu s-au finalizat cu nici un acord. Dacă cele două se înţeleg, în general, în majoritatea vastă a textelor scrise, în schimb genitivul pare a fi o artă uitată în negura istorică a şcolii generale.

 

Continuă să citești Imnul României, falsificat la Cotroceni

Vrăjitori şi canibali

N-am vorbit de mult despre perlele de presă, aşa că e timpul să recuperăm. Azi, meniu combinat: şi cele mai haioase formulări pe care le-am văzut în ultima vreme prin textele venite la editare, şi altele gata publicate prin ziare.


"Clujenii prezenţi în Făget au mâncat mici pesedişti şi au primit cărbuni democraţi"


Cuuuuum? Fără să li se aplece?! Tare n-aş vrea să aflu ce gust au micii pesedişti! Oare sunt mai acri decât membrii tineretului liberal?

Continuă să citești Vrăjitori şi canibali