Vizitează Salina Turda… la mine pe blog

salina-turda-pe-google-maps

Imagini panoramice cu Salina Turda sunt de astăzi disponibile pe Google Maps. Așa cum vă puteți plimba pe străzile a sute de orașe din lume, vă puteți acum imagina în mijlocul unuia din cele mai spectaculoase locuri ale județului Cluj. Pot fi explorate astfel Galeria Franz Josef, cele 13 etaje ale minei Rudolf și, bineînțeles, celebrul lac din Mina Terezia. De către noi, sau de turiști din toată lumea care au acum un motiv în plus să ne facă o vizită și să vadă așa ceva live:

Acesta e modul în care echipa Google Maps sărbătorește 5 ani de existență în România, una din cele 200 de țări din lume pe care le acoperă, iar în 65 dintre ele, inclusiv România, funcționează serviciul Street View. Pentru că sărbătoresc în cel mai frumos mod posibil, oferind la rândul lor un cadou, mă bucur să le spun „la mulți ani”.

Iar când vreți să simțiți aerul curat al Salinei, e foarte ușor să ajungeți acolo 🙂

 

 

 

 

Să vânăm Autostrada Transilvania!

Autostrada Transilvania s-a plictisit să aștepte să fie construită și, de prin noiembrie 2012, a ieșit la plimbare prin țară. Inițial, a dat o raită prin Cluj: i s-a zis că într-o zi va ajunge în acest oraș, după care a fost limitată la o comună din preajmă. Așa că a intrat prin Mănăștur să dea un ochi, s-a oprit pe Eroilor să bea ceva în Le General, s-a crucit de cum arată Avram Iancu și s-a spovedit la Catedrala Ortodoxă.

S-a mai dus prin Brașov și Oradea, că auzise că trebuie să lege astea două orașe când o să crească mult mai mare. Iar în cele din urmă, Autostrada Transilvania s-a săturat că tot nu se întâmplă nimic cu ea, așa că a Slobozia niște vorbe de drag la adresa celor ce cred că nu avem nevoie de autostrăzi în România.

Mi-a trimis niște poze din vacanță (mai jos) și o propunere: să ne jucăm cu toții, presă, bloguri sau șoferi cu Google Navigation pe GPS, de-a v-ați rătăcițilea prin țară. Ce ziceți?!