George Jiglău pleacă de la City, Delia Cărbune merge la Prima…

… pe scurt, se agită iar piaţa transferurilor:

* Delia Cărbune este noul corespondent Prima TV Cluj, post care şi-a schimbat, tot zilele astea, şi cameramanul. Delia a trecut de la TVR Cluj la Realitatea, dar promisiunile de acasă nu s-au potrivit cu criza din târg. Succes la Prima!

* Mă pregăteam să anunţ că va fi redactor-şef la Mesagerul de Cluj, dar trebuie să scriu taman contrariul: editorul George Jiglău părăseşte CityNews, după foarte puţin timp petrecut acolo, respectiv din 22 iunie. George se desparte de City în cei mai amiabili termeni şi va rămâne acolo până la găsirea unui înlocuitor, după care se va ocupa de proiectele personale. Din păcate, se pare că n-au mai putut fi împăcate cu redacţia. Îi ţin pumnii Monicăi, că data trecută când s-a schimbat editorul a lucrat vreo lună singură 🙂

* UnCopilutz a scris deja de plecarea lui Eugen Olariu de la ZIUA de Cluj. Ar mai fi de notat ceea ce cred că e o premieră în presa de pe la noi, adică faptul că ZIUA nu mai are voie să folosească imaginile surprinse de Eugen, pentru că drepturile de autor aparţin firmei acestuia. Un model bun de urmat! Pe de altă parte, ZIUA caută deja înlocuitor şi o soluţie ar putea fi aducerea unui colaborator part-time.

* Iar s-au intensificat zvonurile despre colaborarea Rareş Bogdan – Liviu Alexa pentru Mesagerul de Cluj. Devine amuzant!

George Jiglău, editor Citynews

Jurnalistul George Jiglău ar urma să lucreze de săptămâna viitoare ca editor al Citynews.ro, funcţie liberă de aproximativ o lună, de la plecarea Ralucăi Crişan. Dacă toate părţile cad de acord, câştigul Citynews va fi semnificativ. Jiglău a fost redactor-şef al Informaţia de Cluj, în perioada acestuia de cotidian gratuit şi apoi ziar exclusiv online, până la închidere. Anterior, a mai lucrat ca redactor pe departamentul politic la ZIUA de Cluj.

Pe George îl puteţi citi în două locuri: pe blogul personal şi pe site-ul unei comunităţi de bloggeri pe teme europene.

Despre alte planuri ale CityNews, respectiv posibila deschidere a unui cotidian tipărit destinat zonei rurale, citiţi la Tibi. Dacă se adevereşte ce scrie acolo, respectiv că va exista sprijinul europarlamentarului Rareş Niculescu pentru proiect, cred că va fi mare concurenţă pentru abonamentele primăriilor comunale la cotidiene.

Schimbări la blogrollul activ

printscreen Câteva modificări în blogroll-ul activ, sistemul prin care am înlocuit lista clasică de linkuri către alte bloguri:

1) Am adăugat noul site al lui Radu Neag.

2) Blogul personal al lui George Jiglău e de acum în listă.

3) De obicei, nu includ bloguri care nu sunt actualizate periodic, dar am descoperit fotografiile Luizei (absolut din întâmplare) şi merită să le vedeţi. Poate o convingem să ne arate altele, mai noi 🙂

 

Mai am de rezolvat bug-ul din cauza căruia feed-urile de pe PhotoBlog nu au data corectă şi apar tot timpul ultimele, dar probabil asta odată cu un nou aspect al site-ului, cel mai devreme…

Background: ce înseamnă blogroll activ.

Două recomandări

SIBIU: Foştii colegi de la Sibianul reîncep să se ocupe de ce ştiu ei mai bine. Astăzi la ora 20 porneşte Ora de Sibiu – să fie într-un ceas bun!

 

Ora de Sibiu va fi un portal de ştiri în timp real, unde puteţi deocamdată vedea un promo haios. Foarte probabil, inspirat din realitate!

 

EUROPA: Colegul George Jiglău, în curând fost redactor-şef la Informaţia de Cluj, revine pe bloguri direct în toiul unei competiţii europene. Este unul dintre cei trei doi români care ne reprezintă ţara în concursul de blogăreală pe teme europene Think about it!

 

George Jiglău e singurul clujean din competiţie şi are nevoie de voturile voastre, pe care i le puteţi da evaluând posturile pe care le scrie pe site-ul competiţiei (primul post, aici).

 

Tot de azi, George -despre care aflu acuma că îl cheamă Iulian şi e new media junkie – revine şi cu un blog personal pentru vremuri grele, pe care îl veţi putea urmări şi în blogroll-ul activ de pe acest site.