Cele mai faine reacții la Germania – Brazilia 7-1

that-escalated-quickly

Bună ziua, dragi iubitori ai sportului! Transmitem live cele mai mișto reacții după rezultatul Germania-Brazilia 7-1, cea mai notabilă victorie nemțească de la cucerirea Greciei încoace.

În primul rând, să ne înțelegem. Acest rezultat nu ar fi trebuit să fie o surpriză pentru nimeni: chiar logo-ul Cupei Mondiale a prezis ce se va întâmpla:

 

Și totuși unii se mai întreabă cum s-o fi întâmplat…

 

The Divine Facepalm:

 

De fapt, Isus și-a amintit că are o treabă:

 

… dar locul n-a rămas mult timp neocupat!

 

Explicația e mult mai simplă. Și-au băgat americanii coada:

Dacă nu ați apucat să vedeți meciul, vă prezint și un scurt rezumat video:

Din fericire, Germania nu a e jucat cu România. E posibil ca, în locul brazilienilor, ai noștri să fi întors armele la pauză.

U – CFR Cluj: jocurile urii

Am o propunere pentru fanii Universității: atacați autocarul CFR Cluj și răsturnați-l pe stradă. Dați-i foc cu fularele și, când jucătorii CFR ies la aer, luaţi-i la pumni, prindeți-i și zdrobiți-le oasele. Sugrumați-i până când le ies ochii din orbite și li se umflă limba. Lăsați-i să moară în timp ce le înjurați mamele, pe motiv că ei joacă la o echipă care vouă nu vă place, iar aşa ceva nu se poate ierta.

Apoi, mergeți acasă și lăudați-vă că sunteți fanii celei mai iubite echipe din Cluj.

Acum câțiva ani, am avut plăcerea de a-l intervieva pe un multiplu campion național la scrimă, legitimat la Universitatea. Nicolae Ghilezan mi-a spus că nu are nimic de-a face spiritul universitar de atunci cu echipa de azi, dar mi-am spus: toți regretăm vremurile bune de altădată. Azi îi dau dreptate până la ultima picătură de dreptate posibilă.

Așa e normal astăzi: portarul să îi dea pumni jucătorului care a marcat gol, iar galeria să îl aplaude înainte să smulgă scaunele de pe stadionul plătit şi din banii mei. Echipa adversă să plece în maşină blindată, iar fanii să se urască de moarte dincolo de orice sportivitate.

Nu mai contează cât e scorul. Rezultatul de la masa verde nu mai schimbă nimic. A fost odată fotbal şi odinioară era un joc frumos.

http://www.youtube.com/watch?v=l7_o1bSq7Q0#!

Victoria CFR Cluj

Da, ştiu. Iar scriu despre fotbal. Deşi am auzit, de o mulţime de ori, că aş fi ceferist, mai o spun odată: nu sunt destul de microbist, în primul rând, ca să pot fi fanul unei echipe anume.

Urziceni_IL_ROAnul trecut, când CFR Cluj realiza eventul (pentru prieteni: câştiga şi campionatul şi Cupa. deodată, cum ar veni), era prima dată după 17 ani că titlul se muta în provincie. Anul acesta, titlul rămâne tot în afara Bucureştiului: într-un oraş minuscul, fondat de ciobani şi care-şi ia numele de la urzică. Nu a contestat nimeni, dintre oamenii mult mai pricepuţi la fotbal decât mine, că au fost acolo multă muncă, constanţă, pricepere şi pasiune.

Dar peisajul e mult diferit faţă de fotbalul de acum câţiva ani: pe locul II ar putea urca mâine Timişoara, în funcţie de o decizie a unui tribunal sportiv; oricum ar fi, pe primele 5 locuri găsim 4 echipe de provincie, lucru greu de imaginat cu ceva timp în urmă.

Pentru mine, dar nu ca microbist, ci pur şi simplu din postura de clujean, CFR a fost echipa care „a spart gheaţa”. A cărei conducere a ştiut să fie vocală cât să le ţină piept ciobanilor de la Bucureşti, care a putut să aibă o voce constantă şi clară în liga I. Anul ăsta, s-a pierdut între schimbări mult prea dese şi nesigure, dar chiar şi aşa a ajuns pe locul IV. Datorită unei performanţe a Clujului, provincia a reînceput să capete curaj, să conteze în fotbal şi nu ne mai întrebăm, în fiecare an, ce-o fi: Dinamo, Steaua sau Rapid? Hai CFR, Unirea, Vaslui, Timişoara!

Poate, peste câţiva ani, vom citi în presă altfel de titluri: „Dinamo a spart monopolul provinciei”.

Felicitări clujeanului Cristinel Pojar, ex-Universitatea, acum în Liga Campionilor.

 

Comentarii vs înjurături

Am destui prieteni care văd viaţa în alb-negru (şi mă refer la fotbal, nu la vreo misterioasă incapacitate de a desluşi nuanţe) şi care sunt oameni rezonabili, deştepţi şi perfect capabili să ducă o conversaţie la capăt cu argumente, nu cu "ba pe-a mă-tii". Pasionaţi şi ultra-fanatici nu înseamnă musai creşterea unei mândreţi de perechi de ochelari de cal.


Prin urmare, cine-s, dom'le, ăştia de se inflamează ca negii la articolul despre antrenamentul lui "U" pe terenul CFR sau la un editorial pe aceeaşi temă? N-ar fi problemă că înjură sau că menţionează practici potenţial plăcute, dar nepoliticos de pomenit, ci faptul că nu mai bagă (vai, mă iertaţi) şi altceva pe lângă, acolo, o idee, o dovadă a unei oarecare activităţi sinaptice, care să justifice robusteţea de limbaj. Mai ales că, în tot duelul verbal, e o lipsă stupefiantă de replici pe acelaşi calapod din partea adversă.


De la câteva cazuri de-astea, tentanţia ar fi să tragem concluzii asupra tuturor, băgându-i în oala omului nou al regretatului de unii Pruteanu. Dar ar fi păcat şi, până la urmă, lucrurile nu sunt chiar aşa de monocrome.

Fusuri orare

Întrebare de pe un alt fus orar: în ce minut a întrerupt arbitrul meciul Rapid – Steaua? (apropo, felicitări, frumoasă mânăreală!):

 

a) în minutul 75 (evz.ro)
b) în minutul 73 (hotnews.ro)
c) în minutul 74 (mediafax.ro)
d) în minutul 72 (realitatea.net)
e) în minutul în care Steaua a început să piardă

 

ProSport nu ştiu ce zice, că sunt după un firewall care îl consideră webmail site şi îl blochează.


Nu pot pune linkuri, dar Merită să intraţi pe tolo.ro şi să citiţi editorialul RĂZBOAIE. Cel mai inspirat text pe care l-am citit de-o vreme încoace.

Tentat de normalitate

Ştirea zilei din sport, pentru mine, nu a fost nici conflictul cu bulgarii, nici măcar calificarea matematică la Euro 2008.


M-a lăsat mască o declaraţie a antrenorului Universităţii, Gheorghe Mulţescu, pe care am găsit-o într-un articol de sport din CLUJEANUL Cotidian (sleş cotidian pentru prieteni): "M-am gandit sa le cerem voie prietenilor de la CFR sa ne antrenam in
nocturna, dar am renuntat. Conducerea Universitatii a primit cu raceala
initiativa mea si n-am mai ajuns sa vorbim cu CFR".


"U" Cluj nu are unde să se antreneze pentru că pe "Moina" joacă în deplasare Beyonce. Iar Mulţescu nu a apucat nici măcar să întrebe la CFR; propriul club preferă orice condiţii, numai în Gruia să nu ajungă. Între timp, pe site-ul ucluj.ro, numele CFR este înlocuit tot timpul cu steluţe. O consideră o ironie – e dreptul lor, dar în condiţiile astea declaraţia lui Mulţescu îmi pare o oază de normalitate.


Ştiu că sentimentele sunt foarte puternice la capitolul ăsta şi că rivalitatea, veche înspre istorică, trece dincolo de fotbal. Dar până la urmă ar trebui să ne întrebăm dacă mai are vreun rost încrâncenarea şi dacă nu cumva e auto-distructivă. O echipă cu suporterii şi istoria lui "U" merită să fie mai mult decât un vehicul de transport fonduri între Consiliul Local şi Consiliul Judeţean.


"Mie mi se parea normal ca intre cluburi sa exista o concurenta
benefica, adica bati si tu, bat si eu. Am trait asta si la Timisoara,
si la Arad, ca eu am fost antrenor si la Poli, si la UTA. Nu e normal
sa existe dusmanii la orase aflate la 50 de kilometri sau chiar in
acelasi oras" – Gheorghe Mulţescu, "U" Cluj


[close sport; open media] Se vede că Gelu Radu a ajuns la City News – dacă descărcaţi declaraţiile audio de pe ucluj.ro, site de care tot Gelu se ocupă (mersi de corectură!) fişierul va avea un tag "City News – untitled".

Analele presei clujene (revine)

{xtypo_alert}8 septembrie – Versiune revizuită şi adăugită după sesizările cititorilor verzi la faţă! Ghidibulbucaţi ochii mai jos…{/xtypo_alert}


Dacă aţi ratat, ieri, ziarul Făclia, aţi ratat un monument de înţelepciune jurnalistică; un text care ar trebui inclus în manualele presei, ca să nu mai vorbesc de analele presei, şi prin "anale" nu vorbesc de vreo istorie a jurnalismului ci, mă rog, strict la faptul că n-aş fi publicat aşa ceva nici măcar pe hârtie igienică, darămite în ziar.

Continuă să citești Analele presei clujene (revine)

CFR 1907 – mai greu de furat

CFR joacă astăzi cu Benfica Lisabona, într-o înfruntare amicală care marchează centenarul echipei clujene. Povestind despre meci, un prieten mi-a atras atenţia asupra avantajului de a avea o colonie de portughezi în echipă – lucru despre care, recunosc, tocmai ce mă plângeam.

Continuă să citești CFR 1907 – mai greu de furat

Meci CFR 1907 – „U”: acum, între suporteri

Jandarmeria are un nou plan de reducere a costurilor de tratament stomatologic, prin scăderea numărului de dinţi sparţi pe stadioane: îi invită pe suporterii CFR 1907 şi U Cluj la un mini-campionat de fotbal, la care ar trebui să participe şi o echipă de-a jandarmilor, şi una a presei.

Continuă să citești Meci CFR 1907 – „U”: acum, între suporteri