S-a reaprins Scânteia la Făclia?

M-am speriat ieri, am avut nevoie de 24 de ore să-mi revin, aşa că azi vă îndemn să ne unim forţele cu angajament şi entuziasm spre măreţe realizări şi cincinale în patru ani jumate. Ascultaţi muzica şi apoi citiţi ziarul:

 

„Valentin Cuibus: „A cons

trui pentru comunitate nu e un merit personal sau o favoare făcută alegătorilor, ci o datorie împlinită faţă de aceştia”

* Interviu cu Valentin Cuibus, liderul grupului P.S.D. din Consiliul Judeţean

Social democratul Valentin Cuibus a acceptat să vorbească pentru cititorii ziarului Făclia despre activitatea grupului PSD…”

Dacă doriţi să…

  • citiţi răspunsul la grele întrebări jurnalistice precum „Care ar fi principalele obiective şi realizări ale consilierilor judeţeni ai P.S.D.?” sau „Aveţi şi proiecte mai noi, unele în derulare sau în faza de iniţiativă”;
  • vă cruciţi că nu au dispărut nici reflexele comuniste, nici publicitatea mascată;

… citiţi cea mai superbă deschiderea a unui ziar clujean din ultimul timp aici

P.S. De mult nu am văzut un exemplu mai prost de PR politic. Bravo, PSD!

 

Ics şi zero printre ziare

x-o
Până apuc şi eu să scanez ziarul,
Citiţi cu mare atenţie Făclia de astăzi, ultima pagină. Vom reveni cu informaţii de la faţa locului, vorba ştiriştilor rămaşi fără prompter. Ca să vedeţi că s-a introdus rubrica "XXX" într-un ziar cunoscut pentru audienţa lui, hm, adultă şi foarte adultă.


Până atunci, să facem aerobic cu Dorinel Munteanu. În calitate de cititor neprofesionist de presă sportivă, am o problemă cu deschiderea din Gazeta Sporturilor… "neamţul" e pe locul 6 la selecţii în echipa naţională conform Gazetei şi creşte brusc în clasamentul ProSport, unde ajunge pe locul 4. Motivul: jucătorii cu acelaşi număr de selecţii se numără diferit, iar alt neamţ, Mathäus, are 152 de selecţii în Gazeta şi 150 în ProSport.

 

Continuă să citești Ics şi zero printre ziare

Analele presei clujene (revine)

{xtypo_alert}8 septembrie – Versiune revizuită şi adăugită după sesizările cititorilor verzi la faţă! Ghidibulbucaţi ochii mai jos…{/xtypo_alert}


Dacă aţi ratat, ieri, ziarul Făclia, aţi ratat un monument de înţelepciune jurnalistică; un text care ar trebui inclus în manualele presei, ca să nu mai vorbesc de analele presei, şi prin "anale" nu vorbesc de vreo istorie a jurnalismului ci, mă rog, strict la faptul că n-aş fi publicat aşa ceva nici măcar pe hârtie igienică, darămite în ziar.

Continuă să citești Analele presei clujene (revine)

Noul Adevărul vs. noul Monitorul

Adevărul de Cluj anunţă astăzi oficial ceea ce se ştia prin presă de câteva săptămâni, şi anume schimbarea numelui în "Făclia – ziar independent de Cluj", începând din 11 mai. Iar din 7 mai şi Monitorul de Cluj va avea un nou layout şi o nouă prezenţă online, prin urmare iar avem mişcări mari de trupe pe una din cele mai "paşnice" pieţe de presă din ţară – din punct de vedere al numărului de cititori.

Continuă să citești Noul Adevărul vs. noul Monitorul

5.000 de Adevăruri

M-a luat astăzi prin surprindere prima pagină din Adevărul de Cluj. Colegii noştri au tipărit numărul 5.000 al publicaţiei, a cărei primă ediţie a apărut în 23 decembrie 1989. La mulţi ani! E o adevărată performanţă, care merită respectul tuturor cârcotaşilor.
Pe o piaţă în care proiectele constante sunt foarte, foarte rare, în care publicaţiile scot serii noi dacă nu la şase luni, la un an sigur, o astfel de stabilitate este un succes în sine. Şi este probabil unul dintre cele mai serioase motive pentru care Adevărul de Cluj are o bază de cititori constanţi, care răsplătesc echipa cu fidelitatea lor.
În Statele Unite, Larry King împlineşte zilele acestea 50 de ani de presă, motiv de ediţii speciale pe CNN. Nu avem, în România, proiecte de o asemenea durată, dar cei 17 ani ai Adevărului de Cluj arată că este posibil să ne îndreptăm într-o asemenea direcţie.
Astăzi, la mulţi ani! De mâine, ne batem iar în tiraje :).