Ce faceți în weekendul prelungit de Rusalii?

cns

De vineri până luni, Clujul prinde viaţă: e plin de evenimente de nota 10 care riscă să afecteze media celor care tocmai se pregătesc să ia notă mare la BAC. Avem un festival de carte, avem Cluj Never Sleep, superbul Electric Castle şi un concert-eveniment Patricia Kaas – şi nu uitaţi că luni e zi liberă legat şi, evident, nu se lucrează!

De vineri până sâmbătă, zeci de artişti se reunesc sub genericul Cluj Never Sleeps. Trei recomandări din program:

  • Vineri, veniţi pe Kogălniceanu – o să vedeţi o stradă… înverzită, un spectacol de teatru inedit – „Un toast cu diavolul”, ora 18, e o reprezentanție comică creată pentru spații neconvenționale – sau pe str. Potaissa pentru a vedea trei scurt-metraje ale lui Cristian Pascariu (despre unul din ele știu să vă spun că a ajuns la Cannes)
  • Vineri la miezul nopții, Consiliul Local se reunește în ședință extraordinară. Eu aș vrea să-i văd pe consilieri la miezul nopții, așa fresh! 😀
  • Sâmbătă e zi bună de Cetățuie, unde la ora 17 are loc un workshop de muzică improvizată – mai mult decât live, un soi de muzică ALIVE

Electric Castle bagă în priză castelul de la Bonțida – la propriu, s-a investit mult în infrastructură cu ocazia festivalului. Sunt mai ales curios de părerile localnicilor! E cel mai mare festival de muzică electronică (plus nenumărate activități conexe) de pe la noi, și dacă sunt 80 de artiști la prima ediție, cu Morcheba cap de afiș (sâmbătă, 21:30, Main Stage), tare-s curios ce va fi la anul. Program complet aici.

De joi a început, duminică se încheie, Festivalul de Carte Transilvania. Nu uitaţi câ duminică la 14:30 e lectură publică în Piaţa Unirii – fiecare vine cu o carte ca să ne citim pasajul preferat., iar duminică seara la cinema Victoria e lansare de carte + proiecţie Fahrenheit 451.

Luni – tot zi liberă! – la ora 19 se deschid porţile Sălii Sporturilor, unde Patricia Kaas vine cu un concert eveniment, tribut adus lui Edith Piaf. Acuma vă zic din culise: vine cu nişte decoruri şi proiecţii video inedite din viaţa lui Piaf, cu un spectacol adevărat, nu doar un concert! Bilete mai găsiţi pe biletmaster.ro şi la Casa TIFF, sau în cele două malluri.

Nu ştiu de câte ori ar trebui să trăim acest weekend ca să putem ajunge la toate! Se oferă cineva să fie clona mea, vă rog?