Presa economică, fără energie (în creiere)

Mai pe la  începuturile acestui glob, publicam din când în când o selecţie a prostiilor găsite prin ziarele pe care le citeam. Cum ar fi ştirea dată în viteză de un reporter care a transmis de la locul accidentului că rănitul a fost transportat la morgă, unde a decedat. Nu am mai făcut lucrul ăsta într-o vreme, în ciuda distracţiei colective care ieşea, pentru că mi s-a părut că problemele presei sunt mai serioase şi mai fundamentale decât greşelile făcute din cauza vitezei sau dezacordurile provocate de neştiinţa într-ale gramaticii ale vreunui mare reporter.

Citind însă presa economică azi dimineaţă, nu pot decât să vă recomand să vă luaţi ziarele şi să daţi foc redacţiilor cu ele, pentru că decât aşa, mai bine deloc. În acest moment, unul din cele mai tari subiecte pe piaţa energetică din România este posibila înfiinţare a unor „mamuţi”, companii de stat create prin reorganizarea celor existente. Azi, pe tema asta s-au scris trei articole:

  • Financiarul: „Înfiinţarea Electra şi Hidroenergetica, anulată în instanţă”
  • Azi: „Curtea de Apel Bucureşti a respins înfiinţarea Electra şi Hidroenergetica”
  • Jurnalul Naţional: „Iau fiinţă monştrii energetici”

No, de aia se închid ziarele. Pentru că nu te mai ia nici dracu’ în serios când, la finele unui proces, tu nu pricepi care a fost sentinţa. Da, procesul a fost complicat, a devenit irevocabilă o sentinţă prin care se respinge recursul împotriva deciziei de a anula înfiinţarea companiilor, dar dacă e ok ca badea Gheorghe să nu priceapă nimic din asta, nu e ok ca badea Gheorghe să scrie pă partea economică.

Succesuri şi bani vă doresc!