Să facem succes pe bani publici. Episodul II

Din seria „ce fac instituţiile publice când îşi fac site”, avem azi în meniu o selecţie de direcţii, toate greşite. Direcţii de Tineret. Astea sunt nişte autorităţi publice ale căror „prezenţe web” au fost realizate probabil de nepotu’ lu’ tanti Florea de la contabilitate. Dacă au şi dat bani pe ele, condoleanţe. Nu lor, ci nouă, că noi am plătit, prin bugetul statului.

Vă zic de la început că le-am deschis doar cu Firefox, iar poveşti de genul „dar pe calculatorul lu’ bunica cu Internet Explorer 5 merge” mă lasă rece înspre glacial.

Să începem cu Sibiul. Pe site-ul Direcţiei Judeţene pentru Tineret Sibiu e bine să intraţi numai dacă nu aveţi boxe. Dacă aveţi boxe şi, din greşeală, sunt deschise, vă sfătuiesc să nu fiţi cardiaci. Zgomotul care se aude când deschideţi site-ul, cu volumul dat la 666%, vine de la trompeta desenată în Flash pe coloana din dreapta. Nu, nu are buton de mut. Nu, nu are stop. Deci nu se poate opri. Succes!

Pe site-ul Direcţiei Judeţene pentru Tineret din Vâlcea ne întâlnim cu acel vechi prieten al designerilor, fontul Comic Sans Bun Gust. Site-ul se deschide cu o superbă expoziţie de fotografii deformate şi continuă cu o serie de informaţii din seria „nobody cares”. (Dacă n-aş avea prieteni din Vâlcea, ar intra aici o glumiţă cu Adi de la).

Dacă aveţi chef de muzică, mergeţi pe site-ul Direcţiei pentru Tineret Gorj. Acolo veţi fi obligaţi să ascultaţi un post de radio (by default, Radio Romantic, că prinde la tineri). Puteţi schimba postul de pe coloana din stânga, dar nu îl puteţi opri. Succes în a asculta sonorul filmuleţului „Romania is my country” de pe mijloc!

Sigur, locul I îl ia Clujul. Site-ul Direcţiei Judeţene pentru Tineret Cluj este superb, doar că nu v-aş sfătui să intraţi fără un antivirus solid pe calc (adresa e http://www.djtcj.ro/ – nu intraţi fără protecţie). Google şi Firefox vă avertizează de vreo 3 ori înainte să vă arate la faţă gălbenarea locală.

BONUS – O splendidă imagine din agenda Consiliului Judeţean Cluj, din care aflăm că noul aeroport va avea o pistă la 3.500 de metri. Probabil, înălţime, că tot circula un banc anul trecut. Oare contractul ăsta de făcut agende cine l-o fi câştigat?