Rocada purtătorilor de cuvânt

Noua purtătoare de cuvânt a Primăriei Cluj-Napoca este Oana Buzatu, scrie Gazeta de Cluj. Oana lucra de la începutul lunii în echipa de ştiri a Radio Transilvania, după o vreme lungă petrecută la România Liberă, ediţia de Transilvania-Banat.

În locul Oanei, noul prezentator Radio Transilvania va fi de săptămâna viitoare Daniel Sârbu, om cu mulţi ani de jurnalism în spate, dar care va rămâne şi în biroul de presă al Universităţii Tehnice, pentru că, se pare, nu e conflict de interese. El va prezenta în echipă cu Claudiu Pădurean.

Ziare, căutăm cititori

În presă e bine să eviţi trecutul mai-mult-ca-perfect, iar la viitor există un singur timp: mai-mult-ca-incert. De exemplu, dacă toate proiectele de publicaţii care sunt acum în lucru se vor concretiza, va fi o toamnă foarte interesantă pentru media din Cluj.


Exemplu de proiect care era dat ca sigur: Informaţia de Cluj, despre care scriam acum ceva timp că devine cotidian de la 1 octombrie. Vasile dă azi ca termen "finele lunii", iar pe surse se spune că motivul pentru care nu s-a lansat ziarul deja este cel mai simplu din lume: lipsa oamenilor care să-l facă; nu există încă toată echipa. Faţă de numele menţionate de el ar fi de adăugat George Jiglău şi (incert) Daniel Sârbu, ambii ex-ZIUA de Cluj şi care au luat o pauză de presă. Pe de altă parte, unul din numele de acolo nu mai merge la Informaţia. Plus că, dacă de sport se va ocupa Codin Samoilă, va fi o secţiune foarte bună.


[Actualizare] Se va lucra în orb de luni iar ultimul termen de lansare ar fi 26 octombrie (ciudat, că e vineri). Mulţumesc pentru completări!


Interesant e că ziarul se vrea a fi gratuit cât mai mult timp, înspre întotdeauna, pentru că dacă l-ai dat gratis mai multă vreme, greu mai faci oamenii să dea bani pe el.


Cu astfel de rezerve trebuie vorbit şi de alte proiecte care sunt pe punctul de a începe. Unul e strict pe online şi, ca să îmi respect o promisiune, vă spun doar că există şi are foarte mult potenţial. Veţi mai citi de el.


Al treilea este Cluj Expres, al Inform Media, o publicaţie din seria de print Timiş Expres / Bihor Expres, care sunt dublate online de Tion (Timiş Online) şi Bihon (Bihor Online). Se pregăteşte şi Clujul, e în studiu, dar nu am un termen specific, ziceţi dacă ştiţi altceva. Oricum, dacă vă uitaţi pe-o ediţie PDF online, o să vedeţi că nu se încurcă în tiraje: Timiş Expres are 35.000. Comparaţi acum cu Clujul, mulţumesc, luaţi loc.


Mâine, ascultăm despre radiouri.